Izložba koja će se poigrati vašom percepcijom

Izložba koja će se poigrati
vašom percepcijom

linnch 1

Ove godine prvom izložbom ciklus ‘Boravak’ otvara i započinje mladi umjetnik Vanja Vikalo, poznat i pod umjetničkim nazivom Linnch, 24. ožujka u 20 sati.

linnch 4

Rođen u Mostaru s boravkom u Beogradu Linnch je ilustrator, slikar street art umjetnik, animator… Do sada ga je hrvatska publika mogla upoznati na raznim akcijama street arta, festivalima, sudjelovao je na izdanjima MUU-a, izlagao u galerijama i zapravo je stalno prisutan u regiji u svim svojim mogućim interpretacijama.

Stalno se poigrava s percepcijom promatrača stavljajući ga u vožnju kao u lunaparku na ‘roller coasteru’, a oni koji još nisu iskusili takvo vizualno iskustvo moći će na njegovoj sljedećoj samostalnoj izložbi u Galeriji Sivoj u zagrebačkoj Medici.

linnch 3

‘Third Eye Crying’ serija je digitalnih ilustracija, printeva rađenih sitotiskom, na 300 gramskom munken polar papiru u limitiranoj seriji od 30 komada. Ilustracije se bave kritikom društva uvijene u mračni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komukaciju sa promatračem i malo mu ‘razdrmati’ percepciju. Ovo je reakcija na apsurdno ponašanje čoveka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, priroda, okoliš…

Vanja Vikalo Linnch

Vanja Vikalo Linnch

Više o izložbi i umjetnikovom radu možete saznati na linnch.comFacebook stranici i rudnik-film.com.

Učitati još
Zatvori