Čak 38 hrvatskih suvremenih umjetnika na izložbi

Čak 38 hrvatskih suvremenih
umjetnika na izložbi

štefanec josipa naslovna

Josipa Štefanec

Večeras se otvara jedna od iščekivanijih izložaba u Zagrebu, pa i Hrvatskoj – izložba Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr. Na raspisani natječa su pristigla 172 rada, dok je međunarodno povjerenstvo izabralo 35 rada skupa s tri pozvana umjetnika tako da će publika večeras na otvorenju moći vidjeti radove od ukupno 38 suvremenih hrvatskih umjetnika.

Njihove recentne radove će publika moći pogledati do 26. ožujka kada će na svečanoj ceremoniji biti proglašeni nagrađeni umjetnici. I ove je godine značajni broj odabranih radova u fotografskom mediju, potom slijede multimedijalne i video instalacije, objekti, filmovi, slikarstvo, grafika, crtež i performans.

t ht nagrada

Od navedenih, redom izvrsnih radova, međunarodni stručni žiri će tijekom trajanja izložbe odabrati tri: za prvu nagradu u iznosu od 50000, drugu za 45000 i treću za 40000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke T-HT @ MSU. Četvrta nagrada, u iznosu od 10.000 kuna, dodjeljuje se umjetniku čiji rad za vrijeme izložbe osvoji najviše glasova publike. 

msu slider

Sve detalje o izabranim umjetnicima te njihovim radovima možete saznati na službenim stranicama muzeja msu.hr te Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori