Izložba u Zagrebu koju ćete htjeti pogledati

Izložba u Zagrebu koju ćete
htjeti pogledati

Jazvić,Paulina,Čovjek konj

Paulina Jazvić, Čovjek konj

Zanimljiva izložba u Zagrebu

U galeriji Instituta suvremene umjetnosti u Zagrebu, u srijedu, 4. listopada, u 20 sati otvara se izložba naziva Rastava. Umjetnici Andrea Grgić, Siniša Ilić, Paulina Jazvić i Andrea Pavetić izložit će svoja djela koja su nastala iz procesa okončanja, i definitivnog kraja ljubavi, napuštanja, prevarenih, izdanih i drugačije okončanih ljubavi, konačnih rastava i situacija koje iz proizlaze iz rastave ili nakon nje slijede.

Mnogo je umjetničkih djela nastalo iz ljubavnih zanosa, zbog neuzvraćenih ljubavi, zbog vječnih ljubavi, nemogućih ljubavi, neizrecivih ljubavi, nezaboravljenih, neprežaljenih, neostvarenih, ili zabranjenih ljubavi, bit će zanimljivo vidjeti kako izgledaju ona nastala iz kraja ljubavi.

Umjetnici koji na izložbi izlažu, kažu – Tema koju obrađujemo izložbom je rastava, sagledavana u vremenski širem kontekstu, što znači da radovi tematiziraju periode prije i poslije rastave. Radovima obrađujemo temu u rasponu od zapisa svjedočanstava osoba koje su prošle kroz proces rastave braka do univerzalnog osvrta na temu i to u formi dokumentarističkih zapisa, slika, ambijentalnih cjelina, objekata, fotografije, poezije…

Paulina,Jazvić,Čovjek konj.

Paulina Jazvić, Čovjek konj

U vrijeme u kojemu se u Hrvatskoj vode nadrealne rasprave o obitelj, pri čemu zakonodavac predlaže naizgled komične, kada u stvarnosti ne bi bile tragične, definicije obitelji 21. stoljeća, umjetnici su okupirani procesima segmentacije obitelji, životom jednoroditeljskih obitelji, bezalimentacijskih obitelji i često nevjerojatnom indiferentnošću, nebrigom i nerazumijevanjem društvenih institucija za stvarnost koja im se odvija pred očima. Neki od izloženih radova govore sasvim osobno, a drugi sakupljajući opća i tuđa iskustva rastave veze ili braka.

Foto: Paulina Jazvić

Učitati još
Zatvori