Veliki tulum za Laubin rođendan!

Veliki tulum za Laubin rođendan!

Četiri godine su proletile i u subotu 13. lipnja 2015. otvorenjem nove izložbe ‘No New Followers’ koju potpisuje interdisciplinaran umjetnički kolektiv iz New Yorka – TARWUK (Bruno Pogačnik Wukodrakula & Ivana Vukšić) slavi se rođendan Laube – kuće za ljude i umjetnost. Očekuje vas i veliki rođendanski tulum powered by Yammat FM!

lauba post 2

‘No New Followers’ naziv je nove izložbe u Laubi koju potpisuje interdisciplinarni umjetnički kolektiv TARWUK. Izložba realizirana u formi site-specific instalacije koju ćete imati prilike vidjeti od subote 13. lipnja 2015. bit će njihovo prvo predstavljenje hrvatskoj publici. Osmišljena posebno za prostor Laube, instalacija u fokus postavlja ‘tijelo’ promatrajući ga istovremeno kao predmet i kao prostor.

lauba post 3

To naizgled statično tijelo polegnuto na podu izložbenog prostora istovremeno je kontejner sadržaja, ali i suptilna provokacija promatraču. Razgranato je modulima malog formata (nekim novim ‘tijelima’), ono diskretno lebdi, njegova ‘glava’ visi nad njime, i slika i video su mu dani kao sastavni elementi, čak je i tekst dodan kao aktivan dio instalacije čime su formalni elementi skulpture dovedeni su u pitanje.

tarwuk

TARWUK (Bruno Pogačnik Wukodrakula & Ivana Vukšić) interdisciplinaran je umjetnički kolektiv osnovan 2014. baziran u New Yorku. U svojoj praksi kombiniraju širok raspon medija i formata u nastojanju da izbrišu granice između umjetnosti i života pri čemu obuhvaćaju različite vrste prezentacije. Koristeći tradicionalne kiparske tehnike i suvremene računalne programe stvaraju multimedijalne instalacije kojima istražuju granice osobne privatnosti, komunikacije i intimnog, visoko individualiziranog iskustva gledanja umjetničkog djela.

tarwuk

Njihovi su interesi presjeci između digitalne i fizičke realnosti, odnosno preklapanje slojeva virtualnih stvarnosti s fizičkima, sugerirajući kompleksne mreže izmjene podatka gdje se ujedinjuju artificijelno i realno. Više informacija o umjetničkom dvojcu i njihovom radu potražite na tarwuk.com.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori