Izložba koja se dira, gleda i sluša

Izložba koja se dira, gleda i sluša

Muzički biennale Zagreb u suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra organiziraju multimedijalnu izložbu Davora Sanvincentija, kustosica je Karla Pudar, a stručni prijatelj na projektu je Mijo Gladović.

nvisible landscapes / Space, 2011., ambientalna audiovizualna instalacija

Invisible landscapes / Space, 2011., ambientalna audiovizualna instalacija

‘Zvučno-prostornom instalacijom Sanvincenti nastavlja istraživanje odnosa treperavih prostranstva zvjezdanih šumova i opipljive realnosti svijeta oko nas gradeći kontrapunkt zvuka i tišine. Interaktivna instalacija sastoji se od reza debla drevne istarske masline, ispolirane japanskom tehnikom otkrivanja godova. Između godova autor perforira one konstelacije zviježđa koje su bile vidljive u trenutku kad je maslina dopustila rez.

28 MBZ plakati A4-zuti POST

Punjene korijenom iste masline, konstelacije ostvaruju potpunu vertikalizaciju, povezanost najdubljeg s najvišim. Posjetitelj je pozvan da nježnom gestom pređe preko vremena jednog stabla te tako aktivira zvukove, šumove i hramonije prirodnih zvučnih zapisa ukorijenjenih među godovima. Njihovom aktivacijom u prostor se ultrasoničnim zvučnicima isprepliću i odašilju valovi snimljeni zvučnim sondama NASAe i terenskih snimki izvornog područja masline. Zvuk usmjereno putuje prostorom galerije stvarajući individualizirano iskustvo slušanja, ovisno o poziciji.’ – Iz predgovora kataloga izložbe kustosice Karle Pudar.

28 MBZ plakati A4-plavi POST

Zanimljivost ove izložbe jest da se ona može dirati, gledati i slušati! Izložba se otvara u petak 17.4. u 19 sati u Galeriji SC. Ulaz u Studentski centar je sa istocne strane. Izložba se pogledati i poslušati u radno vrijeme Galerije SC do 25.4.2015. Više informacija o izložbi i programima 28. Muzičkog biennala Zagreb na mbz.hrgalerija.sczg.hr.

Foto: messmatik.net

Učitati još
Zatvori