Impresivna audio-vizualna izložba u Umjetničkom paviljonu

Impresivna audio-vizualna izložba u
Umjetničkom paviljonu

umjetnički paviljon post

Za četiri dana, 18. ožujka, u Umjetničkom paviljonu, jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora u Zagrebu, otvara se izložba poznatog i značajnog hrvatskog umjetnika Dalibora Martinisa.  Izložba pod nazivom ‘Request_reply.DM/2077’, u izvedbi kustosice Leile Topić i autorice postava Ane Dane Beroš, posebno je osmišljena u suradnju Umjetničkog paviljona i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ova izložba svojevrsni je uvod u Martinisovu opsežniju izložbu naslovljenu ‘Data recovery’ koja će se održati u prosincu ove godine u MSU. Martinis pretvara izložbeni prostor Umjetničkog paviljona u jedinstveni audio-vizualni ambijent u kojem će projicirati petnaest kratkih eksperimentalnih filmova snimljenih u posljednje dvije godine. Posrijedi je nastavak dijaloga umjetnika sa samim sobom u kojemu Martinis oblikuje odgovore u formi kratkih filmova nepovezanih narativnim slijedom, a koji su nastali kao odgovor na unaprijed smišljena pitanja.

Filmovi su snimani na lokacijama diljem planeta: od Rio de Janeira i Pariza, preko Sjedinjenih Američkih Država do Ukrajine. Ponekad su duhoviti, ponekad društveno angažirani, problematiziraju univerzalna ljudska pitanja ili su pak krajnje osobni, ali zahvaljujući Martinisovoj vještini komuniciranja s publikom, odnosno prepoznatljivoj vizualnoj estetici, uvijek odmiču gledatelja iz zone ugode i potiču na razmišljanje.

Izložba će se moći razgledati od utorka do nedjelje od 11 do 20 sati, petkom od 11 do 21 sat, a sve detaljnije informacije o ulaznicama možete saznati na umjetnicki-paviljon.hr.

Učitati još
Zatvori