“Crno Brdo”, krajolik kako ga vidi umjetnica Lane Stojićević

“Crno Brdo”, krajolik kako ga
vidi umjetnica Lane Stojićević

Otvorenje izložbe Crno Brdo, umjetnice Lane Stojićević, održat će se u ponedjeljak, 23. veljače u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je dio projekta “Oni dolaze….”

post1

Izložbom Crno Brdo Lana Stojićević predstavlja umjetničko-istraživački projekt koji se bavi utjecajem artificijelnog i opasnog postindustrijskog krajolika na selo Donje Biljane, smješteno u Ravnim kotarima. Neadekvatno deponiranje industrijskog otpada zatvorene šibenske tvornice TEF usred naseljenog ruralnog područja ukazuje na suvremeni tretman sela, na isprepletenost često nasilnih procesa industrijalizacije, deruralizacije, deindustrijalizacije, ali i turizma. Prisustvo prijetećeg stranog tijela u selu, koje nevidljivo zagađuje plodnu zemlju, vodu i zrak, kreira gotovo nadrealnu situaciju prividnog suživota mještana i tog suvremenog krajolika, koja je na ovoj izložbi prezentirana fotografijama, objektima i crtežima.

post2

“Oni dolaze…” je projekt čiji je cilj promovirati mlade autore koji su tek (ili još nisu) napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička „scena” izvan nje. Ujedno, umjetnici na projektu rade s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima te zajednički realiziraju samostalne izložbe navedenih autora. Uz praktičan rad naglasak je na komunikaciji između mladih umjetnika i kustosa čime se razvija spona i mreža novih generacija te, nadamo se, i budući zanimljivi projekti.

post3

Izložba je otvorena do 28. veljače, u radno vrijeme Galeriji SC, radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati. Kratki video možete pogledati ovdje.

Učitati još
Zatvori