“Berlinske bilješke” u Boonici

“Berlinske bilješke” u Boonici

“Berlinske bilješke” je naziv izložbe mlade umjetnice Ines Kotarac koju će izložiti u sklopu BooEx projekta udruge Boonika. Umjetnica je prije godinu dana odlučila iz korijena promijeniti svoj život; ostavila je siguran život i posao u Zagrebu te se uputila u Berlin.

bb5

Kako ona doživljava promjene koje dnevnički bilježi svojim fotografijama možete najlakše opisuje ovim riječima: ”Rođena sam u Bosni i Hercegovini 1983. godine, a zemlju sam napustila kao devetogodišnjakinja. Razlog tome bio je rat, no moje me je djetinjstvo nekako zaštitilo od potpunog razumijevanja ratnih strahota koje su me okruživale. Naučena sam živjeti u sadašnjosti, gledati prema budućnosti, a prošlost ostaviti u prošlosti. Općenito se osjećam slobodno od granica koje su oblikovali ljudi, ratovi i povijest. Biti bez korijena najbliža je slika moga odnosa prema zadanom konceptu nacionalnog identiteta. A ako me već neki prostor kao osobu određuje, onda je to više planet Zemlja, nego neka pojedinačna država.”

bb4

Ines je svoje berlinske bilješke vodila kao tekstualni dnevnik na jednom hrvatskom portalu, no najbolje ih dočaravaju njezine fotografije koje će prvi put izložiti u Zagrebu, na godišnjicu njezinog odlaska iz Hrvatske.

bb3

Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka 2015. i može se pogledati svaki radni dan od 12 do 19 sati. Više o Ines i njezinim radovima možete pronaći ovdje.

Učitati još
Zatvori