Ona je slatka, baš kao i njezine ilustracije

Ona je slatka, baš kao i
njezine ilustracije

larchi arts

Lara Žigić

Ilustracije imaju neku magičnu privlačnost. I kako se domaća scena u tom području širi, lijepo je promatrati tko će se pojaviti i s kakvom temom. Poanta ilustracije je emocija – ono što je redovito najvažnije kada se radi o kreativnom radu, osobito ovakvom. Što se više možemo poistovjetiti s njom, to ćemo ju radije staviti u sobu, na zid, kao razglednicu ili bilo kakav podsjetnik kroz dan. U vrijeme blagdana, osobito je zanimljiva kao poklon, zato slobodno osmislite koju uspomenu želite precrtati prijateljici. Danas vas upoznajemo s Larchi Arts, točnije Larom Žigić – ilustratoricom, trenericom yoge i obožavateljicom pasa.

Larchi Arts

larchi arts

Tko je ustvari Larchi Arts?
Larchi Arts je jedan jako mlad brend. Iza brenda stoji Lara, diplomirana grafička dizajnerica, samouka ilustratorica, yoga učiteljica, ljubiteljica prirode, planina, umjetnosti, tišine i kave.

Kada i kako si počela s crtanjem?
Od kad znam za sebe uvijek sam bila kreativna na ovaj ili onaj način. Od malena sam voljela umjetnost, a s odrastanjem sam zavoljela i fotografiju, poeziju, ilustraciju, te grafički dizajn općenito. Sve je započelo s personaliziranim poklonima kojima sam pokušavala razveseliti obitelj i prijatelje oko sebe. Za svaki rođendan, svako vjenčanje, trudila sam se napraviti nešto drugačije i uvijek me posebno dirnulo veselje i osmijeh slavljenika kada bi otvorili poklon s mojom kreacijom.

larchi arts

Koliko Larchi Arts ima likova i po čemu se razlikuju?
Larchi Arts ima likova koliko srce može zaželjeti. Volim promatrati ljude i događaje oko sebe, pa se takva tematika često nađe na mojim ilustracijama, što znači da nisam ograničena u niti jednom pogledu. U jednom trenu lik može biti neka osoba koja mi je iz nekog razloga zapela za oko, neka životinja, priča koju mi je netko ispričao i slično. Svi likovi se razlikuju po tome što su to uglavnom različite osobe sa svojim životnim pričama. Osim toga, često ilustriram inspirativne poruke, poeziju itd.

larchi arts

Svaki tvoj crtež šalje i zanimljivu životnu poruku s kojom se većina može poistovjetiti…
Poruke ponekad smislim ja, ponekad mi neka poruka koju pročitam probudi inspiraciju u glavi, a ponekad je dovoljna samo slika i poruka dođe sama od sebe. Isto tako, glazba je sveprisutna dok radim, tako da me ponekad i neke riječi pjesme inspiriraju za određenu ilustraciju. Svi se mi više manje borimo s istim ili sličnim stvarima u životu pa sam mislila kako bi bilo odlično uklopiti slatku ilustraciju s inspirativnom porukom koja će razveseliti ljude.

Minimalizam, nježne i pastelne boje

larchi arts

Koji ilustratori te inspiriraju?
Preko društvenih mreža upoznala sam puno predivnih ilustratora, zapravo kreativaca općenito. Drago mi je da se svi međusobno bodrimo i guramo naprijed. Ne mogu izdvojiti nekog najdražeg, ali mogu reći da volim minimalizam, nježne, pastelne boje pa mi takvi radovi i ilustratori koji ih rade uvijek zapnu za oko… Evo izdvojit ću ipak jednu ilustratoricu – svakoj ilustraciji Kate Pugsley se divim iznova.

larchi arts

Osim ilustracija, tvoja ljubav je i yoga…
Da! Yogu sam počela vježbati 2013.godine. U tom periodu trebalo mi je nešto novo u životu, a yoga je došla sasvim spontano u moj život. Na prvi pogled sam se zaljubila u sve ono što yoga daje. Nakon toga sam upisala edukaciju, dobila diplomu i počela voditi satove, te s posebnim zadovoljstvom prenositi svoje znanje drugima. Yoga je jedna jako kreativna disciplina tako da nije čudno da sam ušla i u taj svijet. Volim provoditi vrijeme s ljudima koji dolaze na satove, upoznala sam mnogo divnih prijatelja, a yoga je i meni kao osobi puno omogućila i dala, tako da to znanje želim podijeliti s drugima u nadi da će i drugi osjetiti dobrobit ove prakse kao što sam i ja.

Humanitarna suradnja

larchi arts

Kako je došlo do suradnje s Pasicom Kasicom i humanitarne akcije za peseke kroz Sangha yoga centar?
Vodim yogu u Sangha yoga centru, a Ninu Vukas i mene, osim yoge, veže i prijateljstvo. Sangha svake godine organizira humanitarne satove za pomoć potrebitima, tako smo ove godine došle na ideju da humanitarna akcija bude namijenjena pesekima koji traže dom. Ja sam dizajnirala čestitke, majice i torbe, a s obzirom da su ljudi jako dobro reagirali planiramo uskoro još toga! U suradnji s Pasicom Kasicom pomažem malenoj Loliti da nađe svoj dom. Yoga me uz sve naučila da je jako bitno nesebično djelovanje i nesebično pružanje ljubavi koje je u današnje vrijeme prijeko potrebno. Svojim primjerom možemo potaknuti i druge na isto.

Što bi još voljela ostvariti za Larchi Arts?
Rijetko kad planiram unaprijed. Volim pustiti da se stvari dogode same od sebe. Često sam imala neke planove koji bi ispali potpuno drugačiji od onoga što sam si zacrtala. Tako da sam naučila da je jedino bitno dati sve od sebe u svim projektima koje radim, a svojim ilustracijama trudit ću se uveseljavati sebe i druge. Sigurna sam da će ilustracije zasjati i u nekim drugim izdanjima, te da će iz godine u godinu dobivati neku novu dimenziju! Svakako ideja ne nedostaje…

larchi arts

Larchi Arts je ustvari jedna velika nježna i emotivna priča, koliko te usrećuje na dnevnoj bazi?
Teško mi je riječima opisati koliko me usrećuje. Usrećuje me svaka nova ideja, želja klijenta, a onda i moja interpretacija zaželjenoga. Volim razvijati ideje koje će kasnije razveseliti nekog drugog. A posebno mi je drago kad sami klijenti ili uz moju malu pomoć, smisle citat ili poruku za blisku osobu.

Personalizirane ilustracije

larchi arts

Može li se naručiti personalizirana ilustracija?
Može, naravno! Takvim ilustracijama sam dio lijepih životnih priča, a od velikog mi je značaja biti dio njih. Klijentima personalizirane ilustracije budu posebno drage jer ih uvijek podsjećaju na divne trenutke sa svojim voljenima.

Kakve ilustracije planiraš osmisliti za nadolazeće blagdane?
Za nadolazeće blagdane napravila sam čestitke za Božić koje će se moći kupiti i u nekim suvenirnicama i dizajnerskim dućanima u Zagrebu. U pripremi su i plakati s istom temom. Ponovno sudjelujem u jednoj humanitarnoj akciji za djecu. Svi moji likovi su u skladu s trenutnom godišnjim dobom, tako da mogu reć da je aktualno većina mojih radova blagdanskog ugođaja.

larchi arts

Larchi Arts možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Učitati još
Zatvori