Veliki festival kreativnosti u Zagrebu

Veliki festival kreativnosti u Zagrebu

U zadnjem tjednu mjeseca svibnja centar Zagreba će biti sav u znaku kreativnosti. Dosadašnji festival ‘Sudnji dan’ narastao je u šestodnevno događanje posvećeno dizajnu, umjetnosti, oglašavanju, videoigrama, filmu, animaciji i mobilnim aplikacijama.

ifcc post1

Povodom svih recentnih organizacijskih promjena festival Sudnjeg Dana preimenovan je u Independant Festival of Creative Communications (IFCC), a ponajviše zbog novog međunarodnog karaktera. Potpis Sudnjeg Dana – ‘Nezavisni festival kreativnih komunikacija’ – novi je službeni naziv festivala, a kratica IFCC se koristi pri komuniciranju događaja. Sudnji Dan tako ostaje ceremonijalna dodjela nagrada, no sada i veliko finale IFCC-a. Sudnji Dan će, na zadnji dan IFCC-a, nagraditi one kreativce koji su ostavili neizbrisiv trag u zabavnoj industriji, izdavaštvu i oglašavanju, i to u 18 kategorija.

JUDGMENT DAY 2015_post2

IFCC će se održati u centru Zagreba, u prostorijama kina Europa, Plesnog centra Zagreb, Kulturno-informativnog centra i nekoliko drugih lokacija, od 25. do 30. svibnja 2015. Riječ je o najvećem festivalu te vrste u ovom dijelu svijeta, u Europi postoji još samo jedna slična manifestacija – u Portugalu.  Internacionalan je, no organizatori najveći broj polaznika očekuju iz regije.

JUDGMENT DAY 2015_post

Cilj šestodnevnog festivala je promovirati autorstvo i kreativnost kroz edukaciju i nagrađivanje, posebno u područjima umjetnosti i dizajna unutar industrija zabave, izdavaštva i oglašavanja. Više od 60 stručnjaka iz cijelog svijeta – među kojima su Jana Schrimer, Ben Mauro, Esad Ribić, Darek Zabrocki, Mathias Zamecki, Saturno i drugi – podijelit će svoje znanje o ilustraciji, dizajnu, oglašavanju, video igrama, filmu, web dizajnu i mobilnim aplikacijama, animaciji, 3D-u, specijalnim efektima, tradicionalnim tehnikama, anatomiji…

Sudnji Dan nagrađuje profesionalce u komercijalnom i neprofitnom sektoru, te studente. Vrijednosti na kojima se temelji Sudnji Dan su autorstvo, nezavisnost i ‘fair play’. Nezavisnost u odrednici znači da Sudnji Dan ne ovisi o interesnim skupinama, nego je isključivo u službi kreativnosti kao oblika ljudskog izražavanja. Najvažnije festivalske značajke su nagrađivanje autorstva imenom i prezimenom i mnogobrojan žiri koji ocjenjuje radove on-line čime se osigurava nepristranost i objektivnost. Kako je bilo na festivalu prošle godine pogledajte u kratkom videu:

Prijave za nagradu Sudnjeg Dana 2015. traju do ponoći 30. travnja 2015. godine. Program IFCC-a počinje 25.5.2015., a završava sa svečanom dodjelom nagrada Sudnjeg Dana 30.5.2015. Sve dodatne informacije o prijavama radova za nagradu Sudnjeg Dana i IFCC-u možete naći na ifcc-croatia.com/judgmentdayawardsifcc-croatia.com te na facebook stranici.

Foto: IFCC

Učitati još
Zatvori