Hrvatski umjetnici na neobičnoj izložbi u Zürichu

Hrvatski umjetnici na neobičnoj
izložbi u Zürichu

Prije tjedan dana se u ciriškom Kunsthalle otvorila izložba They Printed it! koja prikazuje kako izgledaju pozivnice, deplijani, objave za medije i sl. drugih, prošlih izložaba koja na ovaj način same postaju predmet izlaganja što je svakako zanimljivi trenutak u povijesti umjetničkih izložaba.

print it post 2

Ono što je jako često u umjetničkom, kustoskom, galerijskom i muzejskom svijetu percipirano kao usputno, nebitno i kao popratni potrošni materijal, često u sebi skriva isto tako jednu posebnu estetiku te je zanimljiv vizualni i tekstualni sadržaj.

print it post 4

Izložba They Printed it! veliki je i detaljan projekt koji čini nekoliko tisuća primjeraka te je sudjelovalo isto tako mnogo svajetskih umjetnika, a među kojima se nalaze i radovi, tj. pozivnice hrvatskih umjetnika Mladena Stilinovića, Maje Čule i Stipana Tadića i to u društvu svjetskih imena kao što su Karl Holmqvist, Jean Tinguely, Jean Dubuffet, Sol LeWitt i John Baldessari.

print it post 3

Više detalja o izložbi i popratnom programu možete saznati na kunsthallezurich.ch, a izložbu možete pogledati do 7. veljače 2016.

Foto: Screenshot

 

Učitati još
Zatvori