Hrvatske prirodne ljepote kroz objektiv jednog Nizozemca

Hrvatske prirodne ljepote kroz
objektiv jednog Nizozemca

pronk 4

Ove subote, 23. siječnja, u 19 h u Šumskom Bistrou u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu predstavlja se prva u nizu izložbi planiranih za 2016. godinu, s ciljem da Šumski Bistro postane mjesto koje se ne vezuje isključivo uz kvalitetnu vegetarijansku kuhinju, već i uz umjetnost.

Prvo predstavljanje imat će René Pronk, akademski fotograf koji je svoje znanje stekao na Umjetničkoj akademiji u Sint Niklaasu u Belgiji, što je poprilično zanimljiv rasplet situacije za jednog Nizozemca koji se odlučio na promjenu karijere nakon 20 godina rada kao socijalni radnik.

pronk 3

René se sa svojom suprugom i sinom doselio u Hrvatsku 2013. godine, ni manje ni više nego u park prirode Žumberak, točnije u maleno selo Gorniki Vivodinski. Tamo je René sa svojom obitelji njegovao način života kojim su živjeli naši stari, pokušavajući razviti ekološki samoodrživi seoski turizam.

Kroz cijelu tu priču, René nije mogao ne primjetiti hrvatske ljepote, te se odmaknuo od crno-bijelih portreta koji su mu bili prva ljubav u fotografiji i prešao na fotografiranje krajolika. Ovaj zaljubljenik u naše prirodne raznolikosti i pejzaže nerijetko ustaje rano i hvata prvo dnevno svjetlo, kako bi na svojim fotografijama predstavio Hrvatsku u najljepšem mogućem izdanju.

pronk 2

pronk 1

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori