Nova imena Dimensions festivala

Nova imena Dimensions festivala

ARENA _Moderat _foto Daniel Kirsic

Nova imena Dimensions festivala

Svake godine Dimensions festival uspije nas impresionirati s besprijekorno odabranom listom izvođača koja ujedinjuje najveća imena nezavisne elektroničke glazbe sa svježom generacijom nadolazećih umjetnika. Do sada objavljenom, velikom popisu upravo je pridružen pozamašan niz novih imena. Nils Frahm, John Talabot, Margaret Dygas, Maurice Fulton, Jlin, Kid Drama, MC Fokus, Gigi Masin, SP:MC, Alix Perez, Kuiyuki (live), Josh Cheon (Dark Entries), Avalon Emerson, rRoxymore i Steve Spacek samo su neki od izvođača koji će se pridružiti Kraftwerku, Jonu Hopkinsu, Nini Kraviz i mnogim drugima ovoga ljeta u Puli.

Između 29. kolovoza i 2. rujna tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta okupiti će se na jednoj od najljepših festivalskih lokacija na planeti, magičnoj tvrđavi Punta Christo i uživati u blaženim danima na plaži i brodovima te cjelonoćnom glazbenom programu na nekoj od brojnih pozornica. Ulaznice za koncert otvorenja u Areni, kao i festivalske ulaznice nalaze se u prodaji putetm sustava Entrio.

Dimensions-2017-Dan-Medhurst-7571

Spoj naizgled nespojivih žanrova

Dosljedan korijenima, uz napredan i inovativan pristup pri odabiru izvođača ovogodišnji Dimensions spojiti će eklektične, raznovrsne i naoko nespojive žanrove kao što su electro, house, techno, jazz, soul, leftfield, bass i drum’n’bass. Njemački kompozitor i glazbenik, Nils Frahm, sunarodnjak prethodno najavljenih glazbenih revolucionara Kraftwerk, svojom avangardnom kombinacijom klasične i elektroničke glazbe uveličat će koncert otvorenja 29. kolovoza u pulskoj Areni.

Ostali festivalski dani također su pojačani velikim brojem novih nastupa. Fanovi techna svakako će doći na svoje uz provjerena imena kao što su Margaret Dygas, rRoxymore ili Avalon Emerson, na čijem setu se događa spektakularna fuzija techna, breaksa i electra. Mračne i pomaknute techno tonove emitirat će Lee Gamble, a London Modular Alliance uživo će izvesti svoj tech-heavy set. Svoj live show donosi i Steve O’Sullivan, koji će braniti i boje minimal techna u svojoj inkarnaciji pod utjecajem duba poznatoj kao Bluetrain. Tu su i Joachim te Upwellings.

Grace Jones _foto Daniel Bartolić 4

Grace Jones _foto Daniel Bartolić 6

House, jazz i deep house

Ljubitelje housea razveselit će povratak Maurice Fultona, kao i dolazak Red G-a, San Sodae i Justa Nathana. Cijenjeni španjolski dj John Talabot dizat će tenzije živahnim disco himnama. Najavljeni su i Josh Cheon te japanski live-act Kuniyuki. Iz Singapura stiže kolektiv Darker Than Wax s članovima – RAH, Funk Bast*rd i Marco Weibel. Članica Dimensions obitelji, Lady Blacktronika poznata i kao Femanyst obgrlit će publiku višeslojnim, nježnim deep houseom.

Kraljica Eglo Recordsa, Fatima, vraća se na Dimensions s posebnim live setom kao najavom novog albuma. Za propustiti neće biti ni nastup Stevea Spaceka, još jedne legende čiji futuristički zvuk ga je učinio jednom od ključnih figura britanskog soula. Hvaljeni mladi Poppy Ajudha predstavit će svoju inačicu svježeg soula i jazza, dok se više eksperimentalnih i ambijentalnih tonova očekuje od Gigi Masina, koji donosi element etera na festival.

 

Dimensions-2017-Dan-Medhurst

Jeff Mills_Daniel Bartolic

Koja regionalna imena dolaze na festival?

Veterani drum’n’bassa Alix Perez, Kid Drama, AC1 i Halogenix, Amoss, MC Focus, GQ i SP:MC za mikrofonom vraćaju se na svoj najdraži festival. Još jedno značajno ime je Jlin, koja si je pribavila titulu ambasadorice ovog žanra u posljednje dvije godine.

Uz čitav niz novopotvrđenih dolazaka britanskih i nizozemskih kolektiva nalazimo i pravo mnoštvo regionalnih imena – tu su Felver b2b Jogarde, Insolate b2b Volster, Borut Cvajner, Avoid također znan i kao Vladimir Ačić, te Roli. Uskoro nas čeka i raspored zabava na brodovima, ekskluzivni takeoveri, program Knowledge Arene i ostalih sadržaja…

Dimensions-2017-Dan-Medhurst-6898

Učitati još
Zatvori