Svirke ovog vikenda koje ne želite propustiti

Svirke ovog vikenda koje ne
želite propustiti

Jazz

Ako ste se pitali gdje izaći večeras, gdje se zabaviti ili još bolje – gdje poslušati dobru glazbu – donosimo nekoliko prijedloga koji vas sigurno neće razočarati, baš naprotiv…

Što svira u Zagrebačkim klubovima?

Večeras, u subotu, 7. travnja Vintage Industrial Bar odat će počast čovjeku u crnom koji je svijet zadužio glazbom, a na vama je da zaplešete i zapjevate uz I walk the line, Hey porter, Folsom prison blues, Ring of fire, Cry, cry, cry… i dobro se zabavite.

Ono što je trebao biti samo jedan koncertni nastup, preraslo je u mnoštvo dobrih svirki i još bolje zabave. Glasovna interpretacija hrvatskog Casha, kako nazivaju mladog kantautora Tomislava Malagurskog, u kombinaciji sa renomiranim glazbenicima nastupe benda WANTED MEN čini uvijek jedinstvenim i zanimljivim, kako vrsnim poznavateljima opusa i rada Johnny Casha, tako i svim ljubiteljima dobre svirke u živo. Uz tradicionalni Cash repertoar inače Wanted Men svira i country fazu te se dio repertoara odnosi na pjesme iz American Recordings faze – Hurt, Personal Jesus, I wont back down, Rusty Cage…

Kulturni centar Mesnička ugostit će večeras, u subotu 7. travnja, fenomenalan trio prije nego što ih obaveze rasprše. Nakon prve predivne večeri prije tjedan dana klub ponovno dovodi trio LIVADA u njihov šarmantan starozagrebački podrum. Toliko su se dobro uklopili i saživjeli s prostorom i publikom da posjetitelje čeka još jedna odlična svirka i atmosfera. Ulaznica je 40 kn. Rezervacije karata su preporučene!

Romantičan jazz izlazak ili spoj

U jazz klubu Harmica od 22 sata večeras vas očekuje Dudo Vorih Quartet. Subotu navečer ponekad je najbolje provesti u pomalo romantičnoj atmosferi zagrebačkih klubova. Ovo je zapravo, dobar prijedlog i za spoj.

A spoj možete nastaviti i u Boogieju, svega dvije minute hoda od Harmice na večeri posvećenoj Billie Holiday, znana među jazz poklonicima kao Lady Day, jednoj od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena. Povodom njenog rođenja u Boogieju slušamo najveće hitove jazz ikone koje će izvoditi Maja Rivić. Maja se nakon studija jazz pjevanja i šest godina provedenih u Londonu vratila u Zagreb i istovremeno aktivirala na domaćoj glazbenoj sceni. Kao što su nekad praški i pariški studenti donosili nove svjetske tredove u hrvatsku umjetnost, tako je i Maja sa svojim londonskim iskustvom u tijeku s najnovijim zbivanjima u glazbi.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori