Koncerti s kojima ćete najbolje obilježiti kraj ljeta

Koncerti s kojima ćete najbolje
obilježiti kraj ljeta

Koncerti za kraj ljeta

Sljedeći tjedan je vjerojatno svima presudan – završavaju godišnji odmori, svi se vraćaju u svoje gradove i ljeto je, barem što se provoda tiče – na svome kraju. No, ipak ga još možete produljiti za nekoliko dana, a najbolje je to učiniti dobrim koncertom(ima). Donosimo popis koncerata i festivalskih nastupa koji će vam kraj ljeta učiniti ljepšim, veselijim i jako plesnim.

Hauser & Friends

Ovog petka, 24. kolovoza, sve posjetitelje Pulske Arene očekuje solo koncert Hauser & Friends. Nakon što je oduševio publiku diljem svijeta kao polovica 2Cellosa, ovoga puta nastupa samostalno praćen prijateljima Lolom Astanovom, Caroline Campbell, Ksenijom Sidorovom i Petritom Ceku. U koncertu rezerviranom za klasiku Hauser će interpretirati neke od omiljenih kompozicija.

Ariel Pink + Jorge Elbrecht

Kino Šiška dovodi instituciju američkog lo-fi rocka, Ariela Pinka u ponedjeljak, 27. kolovoza. Ariel Pink se smatra ocem ‘hipnagogskog’ popa, nostalgične emulzije kulture i popa. Očekujemo pravio show zajedno s Jorgeom Elbrechtom.

Jazz Garden: Zdenka Kovačiček

U srijedu 29. kolovoza, nakon-morsku sezonu programa Jazz Garden u Savskoj 160, otvorit će ZDENKA KOVAČIČEK, jedna od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni i to nakon 60. godina karijere. Legendarna persona suvremene hrvatske glazbene povijesti, naša najbolja jazz/blues pjevačica i žena za sva vremena. Upad je slobodan za sve!

Bryan Ferry

Jedan od začetnika glam rocka, osnivač legendarnog benda Roxy Music, pop ikona sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća – Bryan Ferry stiže u Šibenik! Na ekskluzivni koncert u Hrvatskoj dolazi u pratnji sedmočlanog benda, što jamči vrhunsku live izvedbu za samo 1000 sretnika – zaljubljenika u bezvremensku Ferryjevu glazbu i najveće hitove poput Slave to Love, Don’t Stop the Dance, Avalon i mnogih drugih.

Britanski šarmer i dalje oduševljava svojim nastupima, a publiku koja će ga dočekati na pozornici iznad mora, ispod neba, čeka nezaboravna večer plesa bez prestanka. Ulaznice su u prodaji na već dobro znanim prodajnim mjestima tvrđava – City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1) i blagajnama tvrđava sv. Mihovil i Barone te sustavima eventim.hr i croatia-tickets.com.

Hoomstock

Hoomstock festival u Humu na Sutli kompletirao je glazbeni line up svog trinaestog izdanja. Na staroj lokaciji, nekoliko metara od slovenske granice i ove će godine 24. i 25. kolovoza nastupiti neka od najvećih, ali i najzanimljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene, a u ovogodišnju karavanu upalo je i jedno inozemno ime!

Ove će godine na 4 pozornice nastupiti 19 izvođača, a dosad su najavljeni Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August. Ovo je 10 novih razloga zašto kraj kolovoza provesti u Humu na Sutli:

  1. Rezerve – neće grijati klupu, dolaze iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka, a sa svojim novim albumom “Ravno u zamku” već su uhvatili kritičare i publiku. Poslušaj kako ih nije briga za zvijezde.
  2. Dogs in Kavala – momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Humska ih jedva čeka. Poslušaj zašto je tome tako.
  3. Tús Nua – djevojke koje su s albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica na Hoomstocku će u hladu krošanja parka izvoditi ove sanjive melodije.
  4. Bruto Geto – njih ima tisuće pa organizator smatra da će već toga dana kapacitet pucati po šavovima. Rakuni dolaze, nemoj reći da ti nisu rekli.
  5. Mary May – djevojka koja je objavila jednu pjesmu i bacila sve na koljena. Želiš biti među prvima koji će je čuti uživo, vjeruj nam.

  1. Harvo Jay – kad te uhvati tuga jer shvatiš da je Hoomstock za tek 2 mjeseca, utješi se njihovim Sokom od Agonije i činjenicom da ćeš ih moći i uživo poslušati u Humu.
  2. The Guru Guru – bila je dovoljna jedna večer na MENT-u da ovi Belgijanci izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Poslušaj kakve slatkiše donose sa sobom (nisu čokolade, ali je nešto za popiti).
  3. MRFY – još jedan ubod s MENT-a, ovi Slovenci već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to.
  4. Pat Tern – nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime i više nije tako melankoličan. Ovo je iz razdoblja kad je bio mlađi i neozbiljniji pa hajde da vidimo što je to pripremio za Hoomstock.
  5. Home Conflict – ekipa koja je pobijedila na natječaju i dobila wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom.

Changer Šibenik 2018: Darko Rundek – Apocalypso Now

Projekt Apocalypso Now je proizašao iz Rundekovih pjesama koje su suštinski pjesničke i slikovite. U njima je sadržana glazbena tradicija te široki prostor raznih utjecaja: Balkana, Srednje Europe, Mediterana, reggae, južnoameričke, istočnjačke, elektronske te afričke glazbe…

Na koncertima band uspješno kombinira stare i nove pjesme iz bogatog Rundekovog repertoara, zadržavajući izazovnu i nepredvidljivu atmosferu. U njegovim pjesmama moći ćete uživati na naljepšoj ljetnoj pozornici Tvrđavi sv. Mihovila. Nakon koncerta slijedi nastup Dj Fiddly Digits. Iskoristite 10% popusta na plaćanje Mastercard i Maestro karticama prilikom online kupnje na: goo.gl/wCLP2u.

Changer Šibenik 2018: Jessie Ware

Na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila Changer će za zatvaranje jednu od najvećih dama svjetske popularne glazbe – Jessie Ware. Ovaj novi konferencijsko-glazbeni koncept, koji u Šibenik dovodi tehnološke, umjetničke i komunikacijske changere, najbolje opisuju tri riječi – multimedijalnost, inovativnost i promjena. Konferencijski dio Changera održat će se unutar zidina Tvrđave sv. Mihovila, dok će šibenska povijesna jezgra biti pretvorena u prostor svjetlosti i multimedije.

7. Dimensions Festival (Opening Concert): Kraftwerk 3-D, Nils Frahm, Moodymann, Nubya Garcia, Josey Rebelle, Debora Ipekel (DJ Directory)

U sklopu svoje iznimno uspješne svjetske turneje, kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk će u srijedu, 29. kolovoza u pulskoj Areni otvoriti 7. Dimensions festival. Kraftwerk u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk – totalno umjetničko djelo. Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini. Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna. Nakon MoMA-e NY, Tate Moderna u Londonu i Sydney Opere sada će i Arena biti savršena pozornica Kraftwerk 3-D spektakla.

Ostala imena koja će od 30. kolovoza do 2. rujna nastupiti na tvrđavi Punta Christo su Jon Hopkins (live), Bonobo (cjelovečernji set), Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Nina Kraviz, Batu, Peggy Gou, James Holden & The Animal Spirits, Azymuth & Marcos Valle te Alfa Mist.

Foto: Promo, Unsplash

Učitati još
Zatvori