Veliki koncert Josipe Lisac na zagrebačkoj Šalati

Veliki koncert Josipe Lisac na
zagrebačkoj Šalati

Josipa Lisac na Šalati

Naša najveća glazbena umjetnica, velika Josipa Lisac, održati će u subotu 6. srpnja prvi samostalan koncert na zagrebačkom stadionu Šalata. Pod zvjedanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku, s isključivo sjedećim mjestima, Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

Posebne zanimljivosti ovog nastupa su da će ovo biti Josipin prvi solo nastup na Šalati u karijeri, kao i podatak da će, nakon više od 10 godina, održati jedan zagrebački nastup izvan svojih tradicionalnih prosinačkih. Kroz proteklih puno prosinaca Josipa je obišla sve veće koncertne prostore u Zagrebu i svaki više puta rasprodala, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone. Ti koncerti, posvećeni Karlu Metikošu imaju čvrstu i važnu poveznicu i s ovim, upravo objavljenim. Naime baš je na Šalati Karlo održao prve povratničke koncerte u domovinu nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Na dva koncerta sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća gledalo ga je i slušalo više od 12,000 ljudi, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6,000 ljudi pod kišobranima satima čekalo Matt Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašanje države. Upravo na tu Šalatu, sada po prvi put, dolazi Josipa, s prebogatim kataogom pjesama od kojih je na one najznačajnije neizbrisiv autorski pečat stavio Karlo Metikoš.

Nakon više od 50 godina nevjerojatne karijere Josipa Lisac ovih je dana ponovo glavna glazbena tema u regiji. Početkom prosinca objavila je sjajan album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ…”, nedadvno ulovila čak pet nominacija za Porin, a protekli vikend rasprodala veliki koncert u SNP-u u Novom Sadu. Koncert na stadionu Šalata, u potpunosti prilagođenom za sjedenje, svakako će biti ogroman mamac Josipinim fanovima iz svih dijelova države i inozemstva, koji njezinu glazbu do sada nisu imali prilike slušati na open air koncertu u srcu Zagreba.

Ulaznice za koncert u prodaju kreću u četvrtak, 28. veljače u 09:00. Postoje 4 sektora: Premium parter po 260 kn, Parter sjedenje po 190 kn, Tribina slobodno sjedenje 130 kn i VIP tribina slobodno sjedenje 350 kn. Navedene cijene biti će aktualne do 30. travnja nakon čega će poskupjeti. Naravno, broj ulaznica po sektorima je ograničen. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

 

Učitati još
Zatvori