Sve što znamo o glazbenim festivalima ovog ljeta

Sve što znamo o glazbenim
festivalima ovog ljeta

John Newman

John Newman

Svako ljeto Hrvatska obala postaje središte glazbene zabave, izlazaka i koncerata, posebno na nebrojenim festivalima koji će se odvijati tijekom skoro pa četiri sunčana i topla mjeseca. Osim Jadranke obale, festivalska tradicija nastavlja se i u još par kontinentalnih gradova, kojima, naravno, prednjači Zagreb.

Prije par dana objavili smo da i Poreč dobiva novi festival – Poreč Rise Up festival, koji će se održati 09. i 10. lipnja 2017., a na platou Peškera u Poreču moći ćete poslušati glazbu koja živi u simbiozi s ljetom i morem, pa će Istra opet postati najveća glazbena pozornica i središte plesa i zabave te pod predivnim porečkim nebom ugostiti brojne zvijezde: John Newman, Rudimental, Roger Sanchez, Faithless DJ set by Sister Bliss, Icona Pop, Redfoo ex LMFAO i Stereo MC’s.

Zagreb će biti domaćin novom međunarodnom festivalu #WELOVESOUND. Tim koji stoji iza jednog od najcjenjenijih svjetskih glazbenih događaja Sonus, uz podršku grada, pokreće novi festival koji će se održati 2. i 3. lipnja. U dva festivalska dana očekuju nas gostovanja vodećih svjetskih zvijezda elektroničke glazbe. Veliki open air događaj održat će se na prostoru ŠRC Mladost na Savi, a pratit će ga partyji u vodećim zagrebačkim klubovima kao što su Johann Franck, Opera, Boogaloo Club i The Best.

Na prvom izdanju festivala među prvim potvrđenim izvođačima je DJ Loco Dice – poznat po spajanju različitih perspektiva s delikatnim osjećajem za zvukove i reflektivnu atmosferu, temeljenom na čvrstom ritmu inspiriranom hip-hopom; Timo Maas – njemački DJ s više od 35 godina iskustva; Chris Liebing – DJ, producent i radijski voditelj te pokretač izdavačkih kuća CLR i Spinclub Recordings, tINI – jedna od najcjenjenijih ženskih DJ-a techno i house glazbe; te ljubimci domaće publike Felver i Jogarde koji će predstavljati Hrvatsku.

Exit tim otkriva i treći val izvođača koji će uz The Prodigy, Fatboy Slima i druge nastupiti 26. i 27. svibnja na Sea Star Festivalu u Umagu. Iz Slovenije dolazi popularno ime slovenske, ali i suvremene elektronske scene, Umek. Ekskluzivni party na Sea Staru napravit će talijanski DJ i producent Spiller vlasnik megahita “Groovejet”, dok će im se pridružiti i domaći izvođači Petar Dundov i Marina Karamarko, DJ i producent Aney F, osnivač ljubljanskog Innocent Music labela. Od rockera ćemo slušati i gledati PipsChips&Videoclips te pulski punkeri Fakofbolan, te elektro-pop bend Nipplepeople koji na Sea Star donose novi materijal.

12. izdanje INmusica postaje domaćin dosad najvećem festivalskom nastupu u regiji na kojem će uz Kings of Leon zasvirati i senzacionalni – Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka i mnogi drugi. Svoje ulaznice po cijeni od 399 kn do 17.3. potražite u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa.

kingsofleon1

Kings of Leon

The Garden tim i The Craig Charles Funk and Soul Club predstavljaju Beats, Beer & Boogaloo, novi festival na hrvatskoj obali, koji će se održati od 13. do 17. srpnja 2017. Smješten na jednoj od najljepših festivalskih lokacija, u The Garden Resortu u Tisnom, festival predstavlja jedinstveni spoj craft piva iz cijelog svijeta kao i sjajnu funk i soul postavu DJ-eva i glazbenika, a lineup će kreirati Craig Charles, legendarni glumac i jedan od najomiljenijih britanskih DJ-eva. Festival predstavlja zabave na brodovima, večeri u klubu Barbarella’s, street food koncept, vođene ture i testiranja piva, karnevalsku povorku ulicama Tisnog i mnoga iznenađenja.

Cijela sezona u Tisnom počinje 28. lipnja uz Love International, a nakon toga slijedi festival Beats, Beer & Boogaloo, kao i Suncebeat, Soundwave, Defected Croatia, Lost Disco i Dekmantel Selectors festival, a svi će se odvijati na lokaciji The Garden Resort u Tisnom, kao i u klubu Barbarella’s u Pirovcu.

Craig_Charles-by-Decoy_Media-Full_Size

Craig Charles

The Garden Brewery1 by Antun Cerovecki

Četvrto izdanje SuperUho Festivala održat će se u Primoštenu od 7. do 9. kolovoza 2017. godine, u istom prekrasnom, intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, koji se nalazi na svega nekoliko desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Kao prvo veliko festivalsko ime SuperUho najavljuje Shellac, energični rock trojac predvođen legendarnim Steveom Albinijem. Vjerojatno je najpoznatiji primjer njegovog djelovanja na zvuk benda kroz sam proces snimanja i produkcije ostvaren na “Surfer Rosa” albumu grupe Pixies ili na posljednjem studijskom albumu grupe Nirvana kojoj je od samog početka bio veliki uzor, baš kao i na drugom studijskom albumu PJ Harvey objavljenom iste 1993. Conor Oberst je druga zvijezda ovogodišnjeg festivala, kantautor najpoznatiji kao gitarist, pjevač i skladatelj popularnih Bright Eyesa. Kao treće ime iz Splita dolazi glazbenik Gracin. Ovaj kantautor iza sebe ima u vlastitoj produkciji objavljen hvaljeni album “Mono”, a upravo s bendom radi na novom albumu i priprema se za nastup na SuperUhu.

Za sve detalje budućih festivala pratite nas, a i službene stranice navedenih festivala.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori