Vodimo vas na atmosferičan koncert u veljači

Vodimo vas na atmosferičan
koncert u veljači

Prvo ovogodišnje izdanje FonoKinoteke koje će se održati 22. veljače ugostit će J. R. Augusta, jednog od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene. Ovaj osebujan mladi umjetnik, skladatelj, kantautor i multiinstrumentalist privukao je pažnju kad ga je nakon objavljivanja pjesme Man With The Magnificent Mind 2014. godine primijetio Coldplay uvrstivši ga listu talentiranih glazbenika.

FonoKinoteka: J. R. August

Man With The Magnificent Mind bio je ujedno i prvi dio njegovog konceptualnog projekta, kvadrilogije pod nazivom Change of Seasons, a danas iza sebe ima pet EP izdanja: uz Change of Seasons, u zadnje četiri godine izdao je Tea Party With Mr. Death, 33, Tales From the Forest i Black Waters.

Njegovu glazbu prodornog, enigmatičnog stila nemoguće je žanrovski odrediti, a utjecaji iz raznih stvaralačkih faza, od djela E. A. Poea i H. Hessea, biblijskih motiva, bajki i priča te glazbe 20. i 30.-ih godina, gotovo su opipljivi u svakoj pjesmi.

Live nastupi su mu dojmljivi i atmosferični, a ovoga puta svoj će repertoar s obiljem raskošnih pjesama, prepunih vokalnih harmonija, zaraznih ritmova i tekstova J. R. August izvesti u društvu Zbora dvanestorice i pratećeg benda. U kinu Kinoteka zagrebačka publika imati će ujedno i priliku premijerno poslušati materijale s njegovog šestog po redu EP-ja Dangerous Waters čiji je izlazak najavljen za proljeće 2019.

Koncert počinje u 20:30 sati. Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna online na kinokinoteka.hr / ulaznice.hr te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn. Nastup J. R. Augusta dio je glazbenog programa kina Kinoteka pod nazivom FonoKinoteka, koji predstavlja zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za koncert 22. veljače pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila J. R. AUGUST, do 10. veljače u 8 sati ujutro kada ćemo objaviti sretnika ili sretnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Heleni Žalik!

https://www.youtube.com/watch?v=_0KUOHHhBFY

Foto: Luka Smuk

 

Učitati još
Zatvori