Beyoncé oduševila nastupom na dodjeli Grammyja

Beyoncé oduševila nastupom na
dodjeli Grammyja

Iako nije dobila očekivanu nagradu za prošlogodišnje marketinško čudo i album godine, koju joj je pred očima uzeo Beck (i zamalo doživio jednaku sudbinu kao Taylor Swift 2009. godine kad joj je Kanye West oteo mikrofon na pozornici i svima jasno pokazao što misli o njenoj glazbi), Beyoncé kristalno jasno preuzima titulu najboljeg live nastupa na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja.

Odabirom gospel klasika “Take My Hand, Precious Lord” prvenstveno je iznenadila publiku jer smo je u protekloj godini navikli gledati u izazovnim kombinacijama i fotografijama, no ovaj je nastup zasjenio sve protekle. Savršen u svom minimalizmu, s pjevačicom koja je u bijeloj prozirnoj haljini stajala osvijetljena ispred muškog zbora, donio nam je sav raspon njenih glasovnih sposobnosti. Ono što je počelo kao jak, no suzdržan vokal, ubrzo je u pjesmi oslobođen do najviših visina. Naravno, tko bi drugi no Queen B. mogao pokazati ovakav savršen miks kontrole i dubokih emocija.

No njen nastup, kao i većina medijskih istupa ove pjevačice, ima pozadinsku priču o kojoj je objavila kratak video s glavne probe. U njemu je objašnjen odabir pjesme koju joj je majka pjevala dok je bila mala te odabir pjevača u zboru koji su tako efektno stajali iza Beyoncé. Time su otkrivene emotivne životne ispovijesti članova zbora koji su se susretali i još se na dnevnoj bazi susreću s patnjama rasne podijeljenosti. “Željela sam pronaći stvarne muškarce koji su propatili, ali još uvijek su neslomljena duha. Ovaj sam nastup osjetila kao mogućnost pokazivanja te mješavine iznimne snage i osjećajnosti koju muškarci mogu nositi u sebi”, podijelila je Bey.

Nastup Beyoncé na dodjeli nagrada Grammy 2015.

Foto: Getty Images

Učitati još
Zatvori