5 razloga zašto posjetiti Impulse festival

5 razloga zašto posjetiti Impulse festival

Topli dani donose niz kulturnih i glazbenih događanja i prizivaju izgovor za odlazak na more. Pronašli smo razlog za posjet Rijeci prije ljetovanja i istražili top pet razloga za posjetiti Impulse festival (4. – 13. 4. 2019.) koji se odvija na deset gradskih lokacija ovog proljeća.

Impulse festival

  1. SUUNS i Scattered Clouds (CAN) 

Otvorenje klupskog glazbenog boutique Impulse festivala uz kanadske prinčeve mračnog electra u Rijeci, gdje započinje njihova europska turneja, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Montrealska indie, krautrock, art punk, neo-psihodelija Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Uz to su vizualno jedan od najzanimljivijih bendova današnjice, u prilog čemu ide i činjenica da su adut izdavačke kuće Secretly Canadian, a zajedno kreiraju uzbudljiv glazbeni kaos koji je već poslovično hvaljen spektrom relevantne kritike. Kada se tome doda mjesto koncerta – antologijski riječki klub Palach, proljetni izlet počinje u četvrtak 4. travnja i idealno traje do kraja vikenda. Na turneji bend prate kanadski eksperimentalni darkeri Scattered Clouds.

Ulaznice za koncert po cijeni od 65 kuna u pretprodaji i 85 kuna na dan koncerta mogu se kupiti u Dallas Music shopu Rijeka i sustavu Entrio.

  1. Riječka premijera doksa “Studio 54“

Sedma umjetnost nezaobilazna je stanica svakog Impulse iskustva pa sljedeći na popisu mora biti “Studio 54” (SAD, 2018.), dokumentarac redatelja Matta Tyrnauera o glasovitom njujorškom klubu na čijem su se podiju isplesale nepregledne stranice glazbene i šire pop-kulturne povijesti. Studio 54 bio je epicentrom hedonizma 70-ih – mjesto koje je ne samo redefiniralo pojam noćni klub, nego je na kraju i simboliziralo čitavu eru. Sada, 39 godina nakon što je baršunasto uže po prvi put postavljeno pred ulaz u klub, ovaj dokumentarac priča uzbudljivu priču o “najvećem klubu svih vremena”. U dokumentarnom presedanu, zahvaljujući direktnom pristupu bivšem suvlasniku i suosnivaču kluba Ianu Schrageru, Tyrnauer konstruira živopisan i veličanstven portret fenomena disco ere, pričajući priču o dvoje prijatelja koji se drže skupa kroz nevjerojatnu seriju uspona i padova. Riječku premijeru doksa “Studio 54” gledamo u petak, 12. travnja s početkom od 21 sat u predivnom Art-kinu Croatia. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni Art-kina i u sustavu Ulaznice.hr.

  1. Repetitor i Punčke

Za dvostruku dozu rock hedonizma pobrinut će se zatvaranje festivala uz regionalne indie rock zvijezde, Repetitor i Punčke na zajedničkom live spektaklu. Repetitor, garažni rock/post punk bend iz Beograda bez sumnje su jedan od najzanimljivijih i najprodornijih mladih bendova s Balkana. Koncert otvaraju ništa manje bučne i eksplozivne Punčke. Publika i mediji obično ih opisuju kao alternativni/indie ili punk rock bend, ali sve vrste glazbenih utjecaja i njihovih glazbenih favorita učinile su svaku od njihovih pjesama različitom od prethodne. Ovaj koncert, osim što nudi presjek uspješnica i novih pjesama popularnog Repetitora, pruža izvrsnu priliku Punčkama da se oproste od Rijeke prije kreativne pauze koja će uslijediti. Vrijeme i mjesto žurke: 13. travnja Pogonu Kutlure.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan koncerta mogu se kupiti u Dallas Music shopu Rijeka i sustavu Entrio.

  1. Trigon Party

Trigon se nastavlja na točku broj jedan jer slijedi u petak, 5. travnja, a riječ je o autorskom konceptu partyja aranžiranom u pravi riječki izlazak u tri slijeda. Trigon party nudi punih osam sati plesa spajajući žanrove, klubove i publike. Klubovi Nemo, Tunel i Život ocrtavaju glazbenu putanju udaljenu nekoliko minuta šetnje uz simultane dj setove Babilonske, Palome Yves i Tea Fantazije. Party traje od 22 sata do 6 sati ujutro, a ulaz se naplaćuje s 20 kuna samo u klubu Život.

  1. Proljetni sajam ploča

Veliki proljetni sajam ploča na otvorenom u šarmantnoj Kružnoj ulici pored OKC-a Palach 13. travnja ugostit će izlagače iz Slovenije, Zagreba, Pule, Splita, Varaždina, Čakovca,… Sajam je idealna prilika ljubiteljima vinila da se opuste, popiju subotnju kavu i pronađu pravu ploču koja će upotpuniti njihovu kućnu zbirku i ponuditi im relaksirajući kraj tjedna. Ulaz je slobodan svim posjetiteljima, a sajam traje od 10 do 17 sati.

Ulaznice za sve programe ovogodišnjeg izdanja Impulse festivala moguće je kupiti u Dallas Music shopu Rijeka te putem sustava Entrio. Posebnu pogodnost ostvaraju studenti riječkog Sveučilišta koji i na dan održavanja programa uz valjanu x-icu mogu kupiti ulaznicu po pretprodajnoj cijeni.

Impulse festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP.

Učitati još
Zatvori