Nova zanimljiva izložba u Galeriji Kranjčar

Nova zanimljiva izložba u
Galeriji Kranjčar

slider kranjčar

Splitski umjetnik Gildo Bavčević večeras će otvoriti svoju samostalnu izložbu u poznatoj zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.

Otvorenje je planirano za 19 sati, a posjetiocima je umjetnik pripremio jednu video instalaciju i tri video performansa, radove nastale u 2015. godini. Bavčević je već duže vrijeme poznat hrvatskoj likovnoj javnosti jer se svojim socijalno angažiranim performansima i video radovima nalazi u istinskom fokusu likovnih, ali i društvenih zbivanja.

Uz četiri dosadašnje samostalne izložbe aktivno sudjeluje i na brojnim grupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu kao što su: Red Eu, Germany, Kunsthof Jena, Germany, Coexistance For A New Adriatic Koine, arTVision, Pino Pascali Foundation, 24. Soral Ose Art (Geneva), Mediterrane 16. Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (Ancona), Video Dumbo Festival eksperimentalnog filma (New York) te brojnim drugima.

Dobitnik je nagrade na 39. Splitskom Salonu za video performans Plastični čovjek stroj i dobitnik prve nagrade na 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva za dokumentarni film Mreža solidarnosti s kojim je magistrirao 2013. MA filma i medijske umjetnosti na UMAS-u gdje je stekao zvanje asistenta.

Učitati još
Zatvori