Nova izložba zanimljivog ciklusa ‘Samo jednom prvi put’

Nova izložba zanimljivog ciklusa
‘Samo jednom prvi put’

20-pridjevi-pridjevi

Pridjevi

U sklopu ciklusa ‘Samo jednom prvi put’ galerije Pikto, kustoski kolektiv emge organizira izložbu naslovnica albuma nezavisnih glazbenika Hrvatske i regije pod nazivom ‘Under Cover’. Otvorenje je 24. rujna kada ćete se upoznat sa specifičnim aspektom nezavisne suvremene glazbene scene – vizualnim identitetom nosača zvuka nezavisnih glazbenika.

Cilj izložbe je prezentiranje međuodnosa različitih umjetničkih vrsta i njihove međusobne komunikacije u vidu DIY (do it yourself) principa na nezavisnoj sceni kao kreativnoj platformi. Igra riječi u naslovu izložbe upućuje na otkrivanje ‘podteksta’ naslovnica albuma – njihovu važnost u (re)prezentaciji glazbe i umjetnika publici.

33 Bernays, Propaganda, My Personal Holiday

Bernays Propaganda, My Personal Holiday

Na izložbi se okupljaju omoti najboljih imena recentnije hrvatske i regionalne produkcije među kojima se ističu kultni ljubljanski alt-rock sastav Srečna mladina, riječki rockeri u usponu – Johnathan, eksperimentalni duo JMZM i akteri šarolike zagrebačke alternativne scene kao što su Pridjevi, Baden Baden, She Loves Pablo i Miki Solus.

NLV, '...and who are you?'

NLV, ‘…and who are you?’

Brojnim primjerima pridružuju se i oni srpskog indie izričaja – Artan Lili, Stray Dogg, Vvhile i Repetitor te makedonski sastavi Bernays Propaganda i ХАХАХА (HAHAHA). Istovremeno, ovaj pregled vizuala posvetit će se i novijim imenima kao što zagrebački Spleen G i The Degs te psihodelični rockeri Emily Rose iz Podgorice.

Izložbu možete pogledati do 1. listopada, a sve detalje o radovima i ciklusu možete saznati na Facebook stranici.

Zarkoff

Zarkoff

 

Učitati još
Zatvori