Fotografije koje vraćaju u prošla vremena

Fotografije koje vraćaju u prošla vremena

tumblr_odg3wsftta1ud0zjqo1_1280

Nakon što smo predstavili rad talentirane fotografkinje Brigite Ercegović, za oko nam je zapeo rad još jedne fotografkinje sličnog samozatajnog i romantičnog, a opet toliko različitog izraza.

Natasha Adrastea samozatajna je umjetnica koja djeluje pretežito u mediju crno-bijele fotografije (tu i tamo se ipak zalomi koja u boji) gdje se najviše bavi portretima i autoportretom. Njezine fotografije također donose auru nekih nostalgičnih vremena, no ovoga puta vraćajući promatrača, gledatelja u neke čak bizarne trenutke drugig života. Promatrajući njezin rad stječete dojam kao da ste nabasali na stare, prastare fotografije umjetnice s početka dvadesetog stoljeća.

tumblr_ofjueqfkb51ud0zjqo1_1280

tumblr_ob8hpf7sj81ud0zjqo1_1280

Velika posvećenost detaljima, interijeru, scenama u kojima se motiv i model nalaze te čak igrajući se s izmišljenom radnjom (koju prije i nakon zabilježene scene tek trebamo zamisliti) Natasha nas vodi u stare, bajkovite priče eterične atmosfere. Kombinirajući fotografiju s grafikom ili čak oštećujući ju daje joj novi značaj od samo zabilježenog kadra ili namještene scene. Natasha intervenira u nju, igra se s njom, maksimalno iz nje izvlačeći sve dok ne dobije ono nešto eterično, iz drugog (prošlog?) svijeta.

Čak i ako se radi o naizgled sumornoj scenografiji i neuhvatljivom motivu, fotografije su često i zabavne te zato izuzetno pobuđuju radoznalost kod promatrača i bude znatiželju. A ako ste znatiželjni kao i mi, pratite Natashu na njezinom Instagram profilu i blogu. Osim fotografije sprema i još umjetničkih iznenađenja, a koja – pratite nas i saznat ćete uskoro.

tumblr_o7mopf2fii1ud0zjqo1_1280

tumblr_o6tjqthejf1ud0zjqo1_1280

tumblr_o2lpioem2q1ud0zjqo1_1280

tumblr_o210w8uoay1ud0zjqo1_1280

Učitati još
Zatvori