Film Ti mene nosiš u utrci za ‘europskog Oscara’

Film Ti mene nosiš u utrci za
‘europskog Oscara’

Film Ti mene nosiš jedan je od četiri naslova koji su u ‘utrci’ za nominacije za 28. Europske filmske nagrade popularno nazvane ‘europski Oscar’ ušli naknadno. Europska filmska akademija nedavno je objavila selekcijsku listu najboljih ovogodišnjih europskih ostvarenja među kojima su od sada tri hrvatska filma.

Filmska ekipa 'Ti mene nosiš'

Filmska ekipa ‘Ti mene nosiš’

U sveukupno 21 kategoriji, među kojima i one za najbolji europski film, redatelja, scenarista, glumicu, glumca, EFA svake godine nagrađuje najbolja dostignuća europske kinematografije. Tako će narednih tjedana više od tri tisuće članova Akademije glasovati za nominacije u spomenutih pet kategorija. Svi filmovi sa selekcijske liste imaju i mogućnost osvajanja nagrada u kategorijama najbolje kamere, montaže, scenografije, kostimografije, glazbe, oblikovanja zvuka. Odluku o nagradama u spomenutim kategorijama bez prethodnih nominacija donijet će specijalni sedmeročlani žiri.

Nominacije za 28. Europske filmske nagrade bit će objavljene 7. studenog na filmskom festivalu u Sevilli u Španjolskoj, dok će se svečana dodjela nagrada održati 12. prosinca u Berlinu. Režiju i scenarij filma potpisuje Ivona Juka, a producentica je Anita Juka. U filmu igraju Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota i brojni drugi. Za kameru je zadužen Mario Oljača, za montažu Vladimir Gojun, za glazbu Teho Teardo, scenografiju potpisuje Ivan Ivan, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović. Sve informacije o nominacijama, glasovanju i kako vi možete doprinjeti ovom prestižnom natjecanju saznajte na europeanfilmawards.eu.

ti mene nosiš

Učitati još
Zatvori