Film s Emmom Watson otvara jubilarni 10. Festival tolerancije

Film s Emmom Watson otvara jubilarni
10. Festival tolerancije

still colonia post

9. travnja u Zagrebu, u kinima Europa i Tuškanac počinje jubilarni 10. Festival tolerancije kojemu je cilj progovaranje o nepravdama, inzistiranje na dijalogu o svim bitnim i aktualnim pitanjima te suradnji čitave zajednice u borbi protiv diskriminacije. Festival će trajati do 15. travnja i završava s closing partyjem u klubu Super Super.

Program festivala danas je predstavio g. Branko Lustig, predsjednik Festivala i gđa. Nataša Popović, direktorica Festivala. Tijekom trajanja Festivala prikazat će se preko 60 filmova i to dugometražnih, kratkometražnih, dokumentarnih, dječjih te animiranih filmova, europske i svjetske produkcije. Filmovi su birani s ciljem prenošenja poruke o ljudskim pravima i slobodama, toleranciji i prihvaćanju različitosti te se, osim umjetničkom vrijednošću, ističu porukom koju odašilju publici, ostavljajući potrebu za dubljim promišljanjem o temama kojima se bave.

Festival tolerancije raste iz godine u godinu, postupno obogaćujući kvalitetnu filmsku selekciju dodatnim sadržajima i programima, kao što su različite izložbe koje svojom tematikom prate poruke festivala, edukacijska jutra namijenjena mladima ili brojne diskusije koje prate projekcije filmova. Neizostavan dio su i glazbene večeri, organizirane kako bi se privukao što veći broj mlađe publike koja ove godine može očekivati iznimno bogati sadržaj renomiranih imena jazz i elektronske glazbe, a istaknuli bismo nastup DJ-ice Flo Real, Phillipea (CFSN) i TBA na closing partyju 15. travnja . Detaljan program možete saznati na linku.

Ovogodišnji program prate i nadopunjuju izložbe koje se svojom tematikom uklapaju i nadovezuju na poruke o rušenju stereotipa i predrasuda te kao oblik kulture dostupan svima nude platformu za razvitak dijaloga i daljnje senzibiliziranje javnosti.

Fotografska izložba talijanskog fotografa Alessandra Pense biti će postavljena u Laubi od 4. travnja 2016. godine, a posvećena je problemu imigranata na Mediteranu: od brojnih brodova, prekrcanih političkim migrantima, ženama, djecom, koji pristižu na talijanske i grčke otoke, prihvatnih centara na Malti, do sve većeg porasta ksenofobije i nasilja prema imigrantima i pripadnicima drugih rasa, potaknuti i lošim ekonomskim stanjem mediteranskih država. Svojim radovima potiče svijest o nužnosti poštivanja osnovnih ljudskih prava i poziva na dijalog u borbi protiv dehumanizacije. Više o izložbama moćžete saznati ovdje.

Osim ovih zanimljivih dijelova programa, posjetitelje očekuju edukacijska jutra, diskusije i još mnogo toga, a svim dijelovima programa je pristup slobodan i besplatan.

Učitati još
Zatvori