Za Dan žena u kina diljem zemlje dolazi dokumentarac o Whitney Houston

Za Dan žena u kina diljem zemlje dolazi
dokumentarac o Whitney Houston

Whitney_Houston2

Biografsko-glazbeni dokumentarac Whitney – Can I Be Me ekskluzivno otkriva do sada neispričanu priču najveće glazbene dive – Whitney Houston koja je od samih početaka svoje karijere htjela samo jedno: biti svoja. Iz kamere priznatog, britanskog redatelja Nicka Broomfielda (Kurt & Courtney) i legendarnog redatelja glazbenih spotova Rudi Dolezala, za Dan žena (8.ožujka) u kina diljem zemlje dolazi novi glazbeni dokumentarac koji donosi dosada neispričani priču jedne od najvećih pjevačica svijeta, „američku princezu“ i pop-zvijezdu u punom smislu te riječi – Whitney Houston.

Whitney: Can I Be Me

Whitney je još u 90tima dosegla status „zvijezde“ te ostala najnagrađivanija ženska glazbenica ikada. Kroz nikad prije viđene snimke s koncertne turneje po Njemačkoj iz ’99 te ekskluzivne snimke nastupa uživo, „Whitney: Biti svoja“ prikazuje i nikada ispričanu priču iza pozornice i daleko od mikrofona, nevjerojatan i oštar životni put Whitney Houston.
Priču koju priča sama Whitney, ali i oni njoj najbliži – obitelj i prijatelji.

Film, također, daje dublji uvid u njenu turbulentnu vezu sa suprugom Bobby Brownom, osobne bitke s vlastitim izgledom i nesigurnošću te istražuje glasine poput one o ljubavnoj vezi s najboljom prijateljicom i desnom rukom Robyn Crawford.

U jeku osvajanje glazbene scene te privatne borbe s narkoticima, Whitney je nakratko zaplovila u filmske vode. Za film „Tjelohranitelj“ (1992) kojeg utjelovljuje Kevin Costner i na čiji je prijedlog snimila acappela obradu pjesme „I Will Always Love You“, Whitney je zapečatirala svoj planetarni uspjeh, ali i neizbježni tragični završetak. Da je Whitney, navodno, i u privatnom životu imala poseban odnos sa svojim glavnim tjelohraniteljem Davidom Robertsom koji ju je pokušao spasiti od pakla narkotika, još je jedna od nepoznatih priča koji prikazuje Broomfieldov kino-hit.

Soundtrack filma Tjelohranitelj u samo tjedan dana rasprodan je u više od milijun primjeraka diljem svijeta, a do danas ostaje najprodavaniji soundtrack svih vremena s ukupno prodanih preko 42 milijuna primjeraka!

Nakon premijere na ZagrebDoxu, iz kino-zvučnika od 8. ožujka još jednom slušamo glas kojeg volimo i hitove koje pamtimo, u izvedbi neponovljive i za mnoge neprežaljene glazbene ikone Whitney Huston čiju 6 godišnjicu smrti obilježavamo svega mjesec dana ranije.

Whitney_Houston4

Učitati još
Zatvori