Vodimo vas na baletni spektakl godine – predstavu Radio&Juliet

Vodimo vas na baletni spektakl godine
– predstavu Radio&Juliet

Zagreb će 16. veljače u dvorani Vatroslava Lisinskog, tri godine nakon prvog i rasprodanog predstavljanja zagrebačkoj publici, ponovno moći pogledati uspješnicu svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga – Radio & Juliet!

RADIO & JULIET

Radio & Juliet predstavlja savršenu simbiozu priče o Romeu i Juliji, odvažnih koreografskih ideje te pjesama kultnog rock sastava Radiohead, uz minimalističku scenografiju u vidu svjetlosnih i video instalacija. Ulogu Romea nosi jedan od najboljih baletana današnjice – Denis Matvienko, a glazbenu podlogu predstave čine isključivo pjesme svjetski poznatog benda – Radiohead.

Ovaj balet na temu najpoznatijeg ljubavnog para, smješten je u moderno doba i prati priču iz Julijine perspektive, a gdje god se održava redovito je rasprodan. Ulogu Romea nosi Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga, baletna zvijezda čije je umijeće najbolje opisala legendarna Natalija Makarova: On je Barišnjikov, Nurejev i Godunov u jednoj osobi. Balet nije vidio takav fenomen već duže vrijeme.

Radiohead se nije slučajno našao u cijeloj priči i samom nazivu ovog baletnog spektakla. Tragična atmosfera i senzibilitet pjesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji pa je razvio ovu suvremenu koreografiju uz glazbenu podlogu od čak 11 pjesama Radioheada. Spoj modernog, baleta i Radioheada možda će se na prvu učiniti neobičnim ali, sudeći prema reakciji publike i struke nakon posljednjeg nastupa pred prepunim Lisinskim, ovo remek-djelo ostavit će sve, kao i mnoge gledatelje diljem svijeta, bez daha.

Vjerujemo da će povratak baletnog rock spektakla u Zagreb razveseliti sve ljubitelje plesne umjetnosti, kao i poklonike grupe Radiohead, a pogotovo one koji su prije pet godina, zbog velikog interesa, ostali bez svoje ulaznice. KD Vatroslava Lisinskog 16. veljače bit će u znaku ljubavi i vrhunske plesne umjetnosti.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila RADIO&JULIET do 11. veljače u ponoć, kada ćemo objaviti sretnu dobitnicu i/ili dobitnika. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ružici Tomić!

 

 

Učitati još
Zatvori