Trailer za film koji je bio itekako zapažen na Golden Globes nagradama

Trailer za film koji je bio itekako
zapažen na Golden Globes nagradama

Sudeći po interesu koji je izazvao na dodjeli Golden Globesa ove nedjelje te nagradama koje je skupio, čini se da bi film Green Book mogao biti jedan od aduta za dodjelu Oscara koja nam se bliži. Ponekad se filmovi koji još nisu stigli u naša kina, ali su stvorili glasni buzz na svjetskoj sceni, u posljednji tren iskristaliziraju kao snažni kandidati za prestižni zlatni kipić. A nakon osvojenog Zlatnog globusa za sporednog glumca (Mahershala Ali), najbolji mjuzikl ili komediju, scenarij te nominacije za najboljeg glavnog glumca (Viggo Mortensen) i režisera (Peter Farrelly), onda definitivno znate da na ovaj film treba obratiti pozornost.

Green Book

U glavnim su ulogama spomenuti Mahershala Ali i Viggo Mortensen kao Dr. Don Shirley, svjetski poznati crni klavijaturist i Tony Lip, izbacivač iz talijansko-američke četvrti u Bronxu, kreću na zajedničko putovanje i turneju kao štićenik i klijent, od Manhattana do američkog juga. I dok putem stvaraju prijateljstvo koje će nadići rasne i klasne razlike, moraju se oslanjati na tzv. zelenu knjigu (The Negro Motorist Green Book), vodič za Afro-Amerikance koji je pobrojao sigurna mjesta na toj ruti gdje neće biti izloženi opasnosti.

Putem se, naravno, susreću s rasizmom i neočekivanim preprekama, ali i pomoći stranaca, da završe svoje putovanje. Tema klasična, no obrađena na upečatljiv način, još je jednom pod svjetla reflektora u sezoni filmskih nagrada stavila afričko-američku turbulentnu povijest. Pogledajte trailer u nastavku, ovo će sigurno biti jedan odličan film!

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori