Serije čije nove sezone jedva čekamo

Serije čije nove sezone jedva čekamo

Ljetno vrijeme proveli smo na otvorenom. Upustili smo se u avanture, putovanja i istraživanja. Putovali smo i uživali u punoći prirode, toplini i dugim sunčanim danima. Sada je pred nama vrijeme koje ćemo najviše provoditi u mirnoći svojih toplih domova uz topao napitak, dekicu i dugosatne filmske maratone. A  s obzirom koliko je novih sezona sjajnih TV serija najavljeno, slične ćemo aktivnosti nastaviti i tijekom proljeća jer uistinu će biti teško odvojiti se od ekrana. Naime, televizijske serije koje su nas uspijevale ” zaraziti” na prvo gledanje uskoro napokon dobijaju svoj nastavak. Raspleti najavljenih priča, složeni odnosi među likovima i slojevitost radnji opet će nas prikovati uz male ekrane. Ono što je posebno privlačno u popularnim TV serijama je njihova sposobnost oslikavanja karaktera koji potpuno opčinjavaju, scenografija koja je tako filmski magična, a karizmatični glumci i glumice koje nose cijeli sadržaj na svakoga ostavljaju dojam.  Ove uspješnica iz svijeta televizije prava su remek djela o kojima se priča s velikom strašću i to iz sezone u sezonu. Stoga ne čudi cijela vojska obožavatelja iz cijelog svijeta koja doslovno broji dane do novih prikazivanja. Na popisu nevjerojatnih ostvarenja našli su se Ozark, Narcos, True Detective, Game of Thrones, Handmaids Tale….

Ozark

Već nekoliko mjeseci u javnost je izašao točan datum prikazivanja druge sezone serije koju su brojni kritičari uspoređivali sa, sad već kultnim, Breaking Badom. Druga sezona Ozarka, počinje za točno 4 dana, odnosno 31. kolovoza. Nova sezona donosi još uzbudljivijih zapleta koje sa sobom donosi krijumčarenje, pranje novca i izazovi koje sa sobom nose međuljudski odnosi, ljubav i emotivna zamršenost protagonista ove TV serije. Postava glumaca i u novoj sezoni je vrlo slična kao u prvoj. Bit će tu Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz i Skylar Gaertner, ali u nove radnje uvest će nas i brojni novi likovi.

Narcos

Uzbudljiva serija čiji nastavak željno iščekujemo, nove epizode opasnog narko života predstavit će krajem godine. Sezona koja je pred nama upoznat će nas s narko kartelom u Guadalajari. U novim epizodama svjedočit ćemo sukobom krijumčara droge i policije, odnosno narko bossa Miguela Angela Felixa Gallarda i Kikija Camerona, DEA-inog agenta. Većina radnje će se odvijati u Meksiku pa je Meksiko i u podnaslovu ove sezone.

Pravi detektiv (True Detective)

True Detective serija je puna intriga koja nam uskoro stiže s još složenijom pričom u trećoj sezoni koja će obilježiti siječanj 2019. Radnja je smještena u Ozarks i pratit će rješavanje teškog slučaja dvoje nestale djece kroz tri desetljeća. Scenarij za ovu sezonu je također napisao Nic Pizzolatto, a Mahershali će se u seriji pridružiti Stephen Dorff i Carmen Ejogo.

Igra prijestolja (Game of Thrones)

Finalna, osma sezona serije Igre prijestolja zadovoljit će znatiželju obožavaelja 2019. David Nutter i Miguel Sapochnik ponovno su u ulozi redatelja epizoda nove sezone. Kreatori serije David Benioff i D.B. Weiss su također tu kao redatelji i scenaristi. Također, ono što je poznato, bit će ovo najskuplje izdanje ove serije do sada. Imat će ukupno 6 epizoda koje će biti nešto duže od uobičajenih. Može se naslutiti kako uzbuđenja neće nedostajati.

 Kruna (The Crown)

Najskuplja Netflixova serija treću sezonu će predstaviti publici početkom 2019. godine. Priča o britanskoj kraljevskoj obitelji dolazi s drugim glumcima, ali intrige i kraljičina vjernost kruni i protokolima i dalje će biti u središtu radnje. Olivia Colman tumačit će glavni lik kraljice Elizabete II, Tobias Menzies će igrati princa Philipa, dok će Helena Bonham Carter igrati princezu Margaret. Sezona koja je pred nama obilježit će doba premijerske vladavine Harolda Wilsona dok će se četvrta baviti čeličnom lady – Margaret Thacher.

Sluškinjina priča (Handmaids Tale)

Serija snimljena prema motivima romana Margaret Eleanor Atwood dobit će i treću sezonu. Na proljeće svu svoju pažnju ponovno selimo u Gileard. S obzirom na toliko inteligentnu priču, talentirane glumce, scenografiju i artistički način snimanja ne čudi što je Sluškinjina priča, pokupila sve simpatije i publike i kritike. Osim riječi hvale, sluškinjinoj priči pripale su i nagrade Emmy i Zlatni globus za najbolju dramsku seriju. Druga sezona je zabilježila dvostruko veći broj gledatelja od prve sezone pa je za očekivati kako će treća sezona koja stiže na proljeće 2019. premašiti sve rekorde.

Big little lies

Nova sezona dugo očekivane serije napokon se bliži svom prikazivanju. Jaka glumačka imena obećavaju uzbudljivu priču koja će obilježiti nadolazeću zimu budući da će se prikazati u prosincu ove godine. Reese Witherspoon, Nicole Kidman i Bruce Dern, zajedno sa Shailene Woodley, Adamom Scottom i Zoe Kravitz opet će šarmirati ljubitelje serije. No, ono što sve posebno raduje je karizmatična i osebujna Meryl Streep koja će obilježiti seriju kao Mary Louise Wright. Riječ je majci preminulog lika Perryja kojeg je glumio Alexander Skarsgard’s.

American Horror Story

American Horror Story je  televizijska serija autora i producenata Ryana Murphyja i Brada Falchuka (Glee). Nakon sedam sezona u rujnu nam dolazi još jedna sezona ove vrlo popularne serije. Već 7 godina ova priča ne prestaje intrigirati publiku te privlači sve više i više gledatelja. Osma sezona je zamišljena kao crossover dviju prethodnih sezona, Murder House i Coven, a fokusu su više nego očito apokaliptične noćne more. U nadolazećim epizodama možemo očekivati jezivu atmosferu i intrigantnu mrežu simbola i metafora.

This is us

Treća sezona hit serije This is us je pred vratima. Sezona počinje u rujnu, a radnja će razvijati priču u 18 epizoda. Radi se o najuzbudljivijoj sezoni do sada jer će se morati odgovoriti na toliko pitanja, najviše do sada postavljenih. Centralna priča nove sezone bit će ona o Kevinu i Zoe, dok će odnos Rebecce i Miguela slijeditiBeth i Randall će imati problema u odnosu, Randalla i Kevina ćemo gledati u mnogo više zajedničkih scena tako da izgleda da je njihov road trip u drugoj sezoni početak priče koja će se intenzivnije razvijati tijekom nadolazeće sezone. Čini se kako će Kevin ostati trijezan i da će mu život krenuti u pravom smjeru, no isto tako saznat ćemo više informacija o Tobyju.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori