Odlični filmovi i kino hitovi koje možete odmah gledati na Netflixu

Odlični filmovi i kino hitovi koje
možete odmah gledati na Netflixu

The Meyerowitz Stories

Cijeli niz odličnih filmova čeka vas sada krajem godine na Netflixu – od TV drama, kino hitova, dokumentaraca, filmova nagrađenih Oscarom, pa i onih o kojima se upravo bruji kao mogućim kandidatima za nadolazeću sezonu nagrada. A o kojima se radi, saznajte u nastavku!

The Little Prince

U središtu je zbivanja Djevojčica koju majka polako priprema za svijet odraslih u kojem žive. Djevojčicin susjed je ekscentrični dobronamjerni Avijatičar. On će Djevojčicu upoznati s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće. Svijetom u koji je on sam davno zakoračio a sve zahvaljujući Malom princu.

Mudbound

Film koji je osvojio 4 Oscara, još 30 drugih prestižnih nagrada i preko 100 nominacija svakako trebate pogledati. Film prati priču o dvije obitelji na američkom jugu, koje nakon 2. Svjetskog rata pokušavaju preživjeti mnoge nedaće. Film obrađuje više tabooa, a glumačka izvedba Mary J Blige je stvarno impresivna. Zbog navedenih razloga, nemojte ustuknuti kada vidite da film traje preko dva sata – vrijedi svake minute.

https://www.youtube.com/watch?v=xucHiOAa8Rs

Okja

Bong Joon-ho donio je crni humor, oštroumnost, napete emocionalne scene u film Okja koji prati djevojčicu Miju tijekom njezinog prijateljstva s velikim CGI bićem Okjom. Netflix je htio ovaj film prikazivati samo putem streama, ne u kinima te je navukao i bijes Francuza na sebe zbog zabrane prikazivanja u francuskim kinima. Vjerujemo da će zbog ove kontroverze privući dosta interesa. Nije zgorega napomenuti da u filmu glumi Tilda Swinton.

ROMA

Priča o Romi počinje u Mexico Cityju u 1970-ima i donosi emocionalan vrtlog od filma. Ovo je film koji trenutno jako visoko kotira na listama gledanosti, no i kod kritičara i oko njega se stalno veže moguća nominacija za Oscara. Film je također hommage dadilji režisera Alfonsa Cuaróna.

Icarus

Oscarom nagrađeni dokumentarac sada je dostupan i na Netflixu! Film je to koji otvara oči gledatelja i publike u vezi sportskog dopinga. Osim što je dokumentarne forme, atmosferom i emocijama djeluje kao najnapetiji triler.

Jim & Andy: The Great Beyond

Koristeći preko sto sati materijala režiser Chris Smith  dokumentirao je stvarno fantastičnu transformaciju Jima Carreyja u Andyja Kaufmana.

Beasts of No Nation

Pratimo putovanje mladog dječaka, Agua, koji je prisiljen pridružiti se grupi vojnika u neimenovanoj zapadnoafričkoj zemlji. Dok se Agu boji svog narednika i mnogih muškaraca oko sebe, njegovo djetinjstvo nepovratno uništava rat koji bijesni diljem zemlje.

Američki ratni film o dječaku koji mora biti ratnik u građanskom ratu svoje neimenovane zemlje negdje u Africi. Idris Elba je za svoju ulogu u filmu zaradio nominaciju za Zlatni globus i BAFTA-u.

The Ballad of Buster Scruggs

Šest priča koje potpisuju braća Coen donose pravu western komediju, u njihovom karakterističnom stilu.

Outlaw King

na Netflix je stigao iščekivani povijesni epski film – Outlaw King. Radi se o povijesnoj drami o škotskom kralju Robertu the Bruceu koji je vladao u 14. stoljeću i vodio gerilski rat protiv mnogo veće engleske vojske. Film je napisao, režirao i producirao David Mackenzie, a glavnu ulogu kralja u filmu nosi Chris Pine i uz njega ćete gledati odlične Aarona Taylor-Johnsona, Florence Pugh, Billyja Howlea, Tonyja Currana, Callana Mulveyja, Stephena Dillanea i Alana Cooneyja.

Film je premijerno prikazan na Toronto International Film Festival 6. rujna gdje je pobrao najbolje ocjene.

On Body and Soul

Priču o dvije osobe koji otkrivaju carstvo emocija i tjelesne požude, isprva individulano, a zatim i zajedno, nježno je ispričala redateljica Ildikó Enyedi, i to suptilnim humorom. Film o strahu koji blokira da se ljudi otvaraju drugima te koliko je to stimulirajuće kada se to konačno i napravi.

Mowgli: Legend of the Jungle

Ganijalna adaptacija kultne Disneyjeve priče, ovog put pod režiserskom palicom Andyja Serkisa.

Private Life

Sredovječni par je očajan u nastojanju dobivanja djeteta – probali su apsolutno sve, i dalje pokušavaju, no kada im se ukaže prilika da im sa svojim jajnim stanicama pomogne nećakinja, tu se priča prilično zapetlja… Uz cijeli niz odličnih glumaca, posebno se ističe izvedba Paula Giamattija.

The Meyerowitz Stories

The Meyerowitz Stories iz 2017. je američka komedija s elementima drame. Prepoznatljiva glumačka lica  poput Adama Sandlera, Dustina Hoffmana i Bena Stillera dodatno su začinila ionako zanimljivu priču. Radnja se vrti oko zamršenog odnosa braće s ocem u čijoj su sjeni živjeli tijekom cijelog života.

Tallulah

Snažna priča koja će vas u isto vrijeme oduševiti i slomiti vam srce. U filmu mlada žena odluči zadržati dijete koje njegova biološka majka ne želi. U međuvremenu shvati da je traži policija pa se odluči skrivati. Majci svog bivšeg dečka kaže da je dijete njezino. Ljubav, brižnost i požrtvovnost najbolje će opisati radnju u čijem je središtu netipičan obiteljski odnos. Režiju potpisuje Sian Heder, scenarij Sian Heder, dok su u glumačkoj ekipi Ellen Page, Allison Janney, Tammy Blanchard…

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles je odličan božićni film koji već danas možete pogledati na Netflixu! Film, baš za cijelu obitelj, razveselit će sve i donijeti dozu avanture i humora. Radnja filma prati priču sestre i brata Kate i Teddyja Piercea čiji je božićni plan ‘uloviti’ Djeda Mraza, tj. snimiti ga, no njihov plan postane jedna od najluđih i najvećih avantura koju nikada nisu mogli niti zamisliti!

U ovom Netflixovom filmu glume odlični Kurt Russell, Oliver Hudson, Darby Camp i Judah Lewis. Da, Kurt Russell u ulozi Djeda Mraza je nešto najbolje što ćete vidjeti ovih blagdana!

Our Souls At Night

Prošlo je više od pedeset godina kada su posljednji put Robert Redford i Jane Fonda zajedno glumili par na filmu. Bilo je to na filmu Barefoot in the Park. No, film Our Souls at Night, snimljen prema bestseler romanu Kenta Harufa, donosi ovo dvoje legendarnih glumaca opet zajedno na velikom filmskom platnu.

https://youtu.be/5WQHKIZ_Vbg

Učitati još
Zatvori