Od sutra počinje zagrijavanje za ZagrebDox

Od sutra počinje zagrijavanje za ZagrebDox

Ne ostavljaj me

Zagrijavanje za ZagrebDox donosi super filmove!

Od 15. do 17. veljače ne propustite sjajne dokumentarce nagrađene na ZagrebDoxu: Čin smaknuća, Kudzu loza, Miran život, Dubina dva, Ne ostavljaj me i Posljednja postaja.

Zagrebačko Dokukino KIC pripremilo je program zagrijavanja za ZagrebDox! Od petka, 15. veljače do nedjelje, 17. veljače u Preradovićevoj 5 pronaći ćete niz sjajnih filmova koji su nagrađeni na dosadašnjim izdanjima festivala.
Čin smaknuća Joshue Oppenheimera, osvojio je na ZagrebDoxu 2013. godine nagradu Movies That Matter, a uz nominaciju za Oscara osvojio je nagradu EFA-e za najbolji europski dokumentarac. Čin smaknuća vizija je iz noćne more, putovanje kroz uspomene i maštu nesmiljenih zločinaca i šokantno banalnog režima korupcije u Indoneziji. Film pogledajte u petak, 15. veljače u 21 sat.

The Act Of Killing

U subotu, 16. veljače od 19 sati na rasporedu je Kudzu loza u režiji Josha Gibsona, koji je na ZagrebDoxu 2013. osvojio Veliki pečat za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji, a nakon tog filma pogledajte Miran život Antoinea Cattina i Pavela Kostomarova, ovjenčan Malim pečatom za najbolji film autora do 35 godina starosti.
Sa subotnjeg repertoara ne propustite dokumentarac Dubina dva Ognjena Glavonića, pobjednički film regionalne konkurencije ZagrebDoxa 2017. te dobitnik Malog pečata za najbolji film autora do 35 godina starosti. Eksperimentalno-dokumentarni triler o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda koja svjedoči dvadeset godina starim zločinima, Glavonić je pretočio u priču svog višestruko nagrađenog igranog prvijenca Teret.

Kudzu loza

U nedjelju 17. veljače, od 19 sati gledamo nizozemsko-belgijski Ne ostavljaj me Sabine Lubbe Bakker i Nielsa van Koevordena, koji je na ZagrebDoxu 2014. godine osvojio posebno priznanje žirija u međunarodnoj konkurenciji te je proglašen najboljim dokumentarcem 2015. prema izboru kritičara časopisa Sight & Sound. Od 21 sat na rasporedu je čileanski Posljednja postaja Cristiana Sota i Cataline Vergara, nagrađen Velikim pečatom za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji na ZagrebDoxu 2014.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Dokukina KIC.

Dubina dva

Učitati još
Zatvori