Na Netflix stiže foodie avantura ‘Salt, Fat, Acid, Heat’

Na Netflix stiže foodie avantura
‘Salt, Fat, Acid, Heat’

Sve kraći dani i prohladni jesenski zrak savršeni su za večeri uz Netflix. Iz mjeseca u mjesec s nestrpljenjem pratimo listu najava najnovijih tv serija. Ljubitelji putovanja i gastronomije razveselit će najava nove kulinarske serije ‘Salt, Fat, Acid, Heat’ u četiri nastavka na putu oko svijeta. Naziv serije odnosi se na četiri esencijalna elementa koji svaki obrok i hranu čine ukusnom.  Serija je temeljena na istoimenoj knjizi Samin Nosrat, kuharice i kolumnistice New York Timesa. Ideja serije je prikazati kuhanje nana jednostavan način s četiri ključna sastojka. Redateljica serije, Caroline Suh putuje a Samin Nosrat po kućnim kuhinjama u Italiji, Japanu, Meksiku, ali i u kalifornijskom restoranu Chez Panisse, u kojemu je Samin Nosrat započela karijeru. Premijerno prikazivanje održat će se 11-og listopada,  a svaka epizoda u trajanju od 40 minuta bogata je egzotičnim okusima, mirisima i avanturama. Što vas očekuje u ovoj uzbudljivoj foodie avanturi pročitajte u nastavku.

Netflix u foodie avanturi

Cilj svake epizode je demistificiranje kuhanja, istraživanje osnovnih načela te otkrivanje principa i omjera koji hranu zapravo čine ukusnom. Nostrat nas vodi u četiri zemlje koje okusima povezuje s dotičnim elementom. Japan je povezala uz ‘salt’ zbog popularnog soja sosa koji čini sastavni dio gotovo svakog obroka, a specifičnog je slanog okusa. Italija se povezuje s elementom ‘fat’ zbog svih ljepota maslinovog ulja i raznih sireva koji obiluju masnoćama. ‘Acid’ element inspirirao je epizodu u Meksiku jer je kiselkast okus sastavni dio svake dobre meksičke salse. Berkeley u rodnoj Californiji odabrala je za epizodu ‘heat’ koji ju podsjeća na kuhanje hrskave riže u kuhinji s majkom. Za razliku od klasičnih kulinarsko-pustolovnih tv serija, Nostrat se ne fokusira na prikazivanje krajnjeg rezultata i dekoracije tanjura. Putovanje koristi kao inspiraciju za otkrivanjem filozofije kuhanja i različitih tehnika kojima se na jednostavne načine spremaju najukusnija jela.

Naučite kuhati ovog listopada

Netflixova putujuća gastro tura čak će i one koji nisu snalažljivi u kuhinji potaknuti na kuhanje. Cilj serijala je upravo to, pobuditi foodie duh u svakom gledatelju. Originalna ideja elementa ‘Acid’  trebala se snimati u Iranu gdje Nosrat ima obiteljske korijene. No, svi sastojci kojima se veselila, poput kiselih iranskih narandže pronašla je i u Meksiku. Osim putovanjima, zemlje upoznajemo kroz isprobavanje recepata njihovih kuhinja. Ne kaže se bez razloga da ljubav ide kroz želudac, a  putem mirisa, okusa raznih začina i metoda pripremanja hrane uz Netflix seriju želimo proširiti kulinarsko znanje i početi kuhati.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori