Kazališna predstava o jednoj od najljepših životinjskih ljubavnih priča

Kazališna predstava o jednoj od najljepših
životinjskih ljubavnih priča

Ilustracija Nike Baruna, iz knjige S. Pilić “Maša i kazalište”

Ilustracija Nike Baruna, iz knjige S. Pilić “Maša i kazalište”

Ljubav dviju najpoznatijih roda na svijetu, 26. travnja u 19 sati dobiva i svoje prvo scensko uprizorenje i to u Gradskom kazalištu Žar ptica. Tekst za istoimenu predstavu “Malena i Klepetan – Ljubav na prvi klepet” napisala je dramska umjetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga. Redatelj ove priče o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja je  Želimir Mesarić, koji o predstavi kaže: “Na temelju stvarnih događaja napisana je prava suvremena basna s elementima priče o dr. Dolittleu, gdje ljudi i životinje govore, i svi se razumiju. Na sceni su i glumci i lutke s videoprojekcijama, koje će u jednom trenu pokriti i strop kazališta, što će djecu siguran sam jako, jako iznenaditi.”

Malena i Klepetan

Svjetski poznatog rodana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić. Vizualni identitet predstave osmislili su scenograf Davor Antolić i kostimografkinja Danica Dedijer. Autor video projekcija je Tomislav Krajcer, a lutke je izradila Ana Sekulić. Skladatelj je Damir Šimunović, a koreograf Pravdan Devlahović.

Ljubavna priča naših dviju roda, koja već više godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica. Predstava ‘Malena i Klepatan – Ljubav na prvi klepet’, nastaje u suradnji s Javnom ustanovom ZELENI PRSTEN Zagrebačke županije, s kojima će GK Žar ptica sudjelovati u zajedničkim projektima vezano za zaštitu bijelih roda na području Hrvatske.

Malena 2

Učitati još
Zatvori