Ovaj tjedan ne propustite najbolje glazbene filmove u Zagrebu

Ovaj tjedan ne propustite najbolje
glazbene filmove u Zagrebu

Bohemian Rhapsody

Glazbeni filmovi u Kinoteci

Kino Kinoteka ovaj tjedan svoju pažnju posvećuje glazbenim filmovima, a na repertoaru su aktualne glazbeno-filmske uspješnice Zvijezda je rođena Bohemian Rhapsody te Glazba tišine – ekranizacija autobiografije slavnog talijanskog tenora Andree Bocellija i nezaobilazni dokumentarac Marley.

Marley (2012.), dokumentarni film o istinskoj međunarodnoj ikoni 20. stoljeća Bobu Marleyju na programu je u utorak, 13. studenoga. Nakon njega, u srijedu 14. studenoga, slijedi Glazba tišine (2017.), film temeljen na Bocellijevoj autobiografiji u kojoj ovaj glazbeni genij pripovjeda svoju životnu priču kroz svoj alter ego.

Bohemian Rapsody

Četvrtak i petak rezervirani su za aktualne hit filmove Zvijezda je rođena Bohemian Rapsody. U filmu Zvijezda je rođena Bradley Cooper i Lady Gaga utjelovili su likove iz klasične priče iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mlade pjevačice u usponu. Riječ je o pravom autorskom djelu Coopera koji je film napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je oduševio i soudtrackom koji obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je, isto tako, pisao sam Cooper, a sve su pjesme snimane uživo. Film je na rasporedu u četvrtak, 15. studenoga.

Bohemian Rhapsody prati povijest Freddieja Mercuryja i grupe Queen od 1970. do Live Aida 1985. Ovaj biografski film o jednom od najvećih rock bandova, ali i o jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena pogledajte u petak, 16. studenoga.

Music of Silence

Marley

Subota je rezervirana za FonoKinoteku i koncert Like Kolorado, sve popularnije indie rock četvorke predvođene Filipom Riđičkim koja stvara glazbu na tragu indie rock i britpop bendova ’90-ih, osvaja publiku zaraznim i radiofoničnim zvukom, ali i odličnim live nastupima.

Za najmlađe, subotnja matineja ovoga puta u Kinoteku dovodi sinkroniziranog Grincha – svima dobro poznato, cinično zeleno gunđalo, odlučno u namjeri da upropasti blagdane. No umjesto da ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i blagdanski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce, a možda čak i spriječiti njegove zle namjere.

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim subotnje matineje koja je na rasporedu u 11 sati i koncerta koji počinje u 21 sat. Cijena ulaznica za projekcije iz redovnog programa iznosi 15 / 20 kuna, a za koncert 20 / 30 kn. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.comwww.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

Music of Silence

A Star Is Born

A Star Is Born

Učitati još
Zatvori