Sve što vas danas čeka na KinoKino festivalu

Sve što vas danas čeka na
KinoKino festivalu

Ja sam William

Filmovi danas na KinoKino festivalu

Petak je idealan dan za smijeh pa ćemo ga s puno zabave i započeti u 11:30sati u velikoj dvorani kina Europa uz projekciju danske akcijske komedije Ja sam William. William je snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio a sad se uz sve svoje probleme mora baviti i onima svog neozbiljnog strica zapalog u kockarske dugove. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!

Za 13:30 sati zakazana je projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu Zlogonje čija će brojna ekipa predvođena redateljem Raškom Miljkovićempozdraviti publiku prije početka filma, a nakon projekcije uslijedit će razgovor. Zlogonje je već obišao cijeli svijet, u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen je i najboljim filmom, a u petak napokon stiže u Zagreb! Jovan ima cerebralnu paralizu i jako malo prijatelja, ali sve se mijenja kad upoznaje Milicu uz koju će njegov život postati prava avantura – dvoje malenih autsajdera zajedno će osloboditi Miličina oca od njegove nove supruge koja je vještica!

Zlogonje

Zlogonje

U sklopu programa Produženi boravak u 17 sati u dvorani Müller gledamo novo ostvarenje nagrađivane redateljice Dubravke Turić, kratki film Trešnje o odrastanju u konzervativnoj Dalmatinskoj zagori. Kao predložak scenariju poslužila je kratka priča jedne od naših najznačajnijih spisateljica, ujedno i članice ovogodišnjeg KinoKino žirija, Olje Savičević Ivančević. Nakon projekcije dvije autorice otkrit će nam kako je od priče nastao film i koja je tajna za uspješan susret književnosti i filma. Razgovor će moderirati glumica Hrvojka Begović.

Trešnje

Trešnje

S Berlinalea gdje je friško osvojio posebnu nagradu žirija u  18 sati na veliko platno kina Europa dašak ljeta donijet će Moje neobično ljeto s Tess, o neobično zabrinutom dječaku Samu koji jednoga dana na plaži upoznaje neobičnu Tess što će dovesti do neobično sretnog spoja! Tess će predstaviti redatelj Steven Wouterlood i ekipa filma s kojom će mlada publika imati priliku razgovarati nakon projekcije.

Moje neobično ljeto s Tess

Moje neobično ljeto s Tess

Učitati još
Zatvori