Velika Geraldine Chaplin oduševila na ZFF-u šarmom i stilom

Velika Geraldine Chaplin oduševila na
ZFF-u šarmom i stilom

Geraldine Chaplin – posebna gošća 16. ZFF-a

Glumica Geraldine Chaplin, posebna gošća 16. Zagreb Film Festivala, večeras će prisustvovati zatvaranju festivala te projekciji filma Sidro i nada u kojem je glumila. Njezin je dolazak izazvao velik interes hrvatskih medija s čijim se predstavnicima susrela u kinu Europa. Otkrila im je kako joj je najzahtjevnije bilo glumiti u komedijama, unatoč tome što najviše uživa u humorističnim ulogama.

“Obožavam komediju, ali to je najteža stvar koju možete raditi, ne samo glumcima, već podjednako redateljima i scenaristima”, izjavila je Geraldine Chaplin, dodajući kako uvijek točno osjetite kada nešto ne ide kako treba s komedijom. U svojoj karijeri radila je s mnogim važnim redateljima poput Roberta Altmana, Martina Scorsesea i Davida Leana.”Kad biram projekte najvažniji mi je redatelj, pa to mora biti netko čiji rad poznajem i volim, a inače mi je jako važan scenarij, on je danas sve važniji, što se vidi i na televizijskim projektima”, rekla je Chaplin.

Otkako se na filmu pojavila još prije pedeset godina, u kinematografiji se puno toga promijenilo. “Sada možete snimiti odlične filmove čak i na telefonu, ali jedno je ostalo isto – uvijek postoji dobar redatelj i loš redatelj, a ja samo glumim”, naglasila je. Glumu je uvijek doživljavala kao učenje o ljudima pa tako u svakom svom filmu nauči mnogo toga o ljudima i aktualnim temama.

“Oduvijek sam mrzila zastave, granice i nacionalizam, a što više starim, toga je sve više u svijetu u kojemu živimo. Nisu dobra vremena, svašta se događa i s planetom. Kada sve to vidim, drago mi je da sam stara, osim kada razmišljam o svojoj djeci i unucima”, kazala je Geraldine Chaplin.

Razgovor nije mogao proći bez pitanja o njezinom ocu Charlieju Chaplinu. Glumici ne smetaju takva pitanja, čak ih preferira jer, kako kaže, nervozna je na intervjuima dok priča o sebi. “Meni je on bio samo otac, bio je vrlo strog, staromodan, viktorijanskog odgoja, ali je u sebi imao i malo skitnice. Zato ga obožavam, kao i sve što je napravio na filmu”, istaknula je.

Film Sidro i nada u kojem ima manju ulogu, iskreno je promišljanje moderne ljubavi i obitelji. Dvije lezbijke, koje žive na riječnom brodu na londonskim kanalima, žele dijete, no stvari se mijenjaju kad jedna postaje trudna. Geraldine Chaplin kaže da je film odličan te da će ga ponovno pogledati na zatvaranju Zagreb Film Festivala. O suradnji s kćeri Oonom Chaplin, koja glumi u filmu, kaže: “Ona je odlična glumica i bilo mi je lijepo surađivati s njom.”

Geraldine Chaplin je nedavno na Brijunima snimala novi film Bosonogi car u režiji Petera Brosensa i Jessice Woodworth. Nakon što je pročitala scenarij, mislila je da film neće biti zabavan, kao što bi sama očekivala, no pokazalo se suprotno. Hrvatski koproducent ove satire o Europi, čija se radnja odvija upravo na Brijunima, je Propeler film.

Foto: Niko Goga

Učitati još
Zatvori