Fenomen dugovječnosti TV serije Law & Order: Special Victims Unit

Fenomen dugovječnosti TV serije Law &
Order: Special Victims Unit

Upravo emitiran početak dvadesete (20!) sezone TV serije Law and Order: Special Victims Unit dokazala je kultni status ove serije. Serija Law & Order je jedna od najdugovječnijih serija koja svakom svojom epizodom učvršćuje svoj status i dobiva nove poklonike. Uspješno je završila devetnaest sezona i nakon toga je nastao muk što je pomalo uzbudilo publiku. No, na svu sreću, razne negativne glasine, bile su neutemeljene i dvadeseta sezona nas uskoro čeka.

Law and Order: Special Victims Unit

Law and Order SVU (Special Victims Unit) svoju dugovječnost može zahvaliti tome što je bazirana na uvjerljivoj kriminalističkoj priči koja je izašla iz početne Law and Order serije. Svaka epizoda i radnja temeljene su na naslovima crnih kronika u novinama realnom vremenu. Do sada je realizirano 434 epizoda, dok je posljednja emitirana 23 svibnja 2018. godine. Kreator Dick Wolf kroz seriju je proveo cijeli niz likova, no temeljna policijska ekipa ostaje ista, što nam je posebno drago čuti. I dalje ćemo gledati Christophera Melonija kao detektiva Elliota Stablera, Marisku Hargitay kao istražiteljicu Olivia Benson, dok je Richard Belzer i dalje kultni John Munch, a Dann Mloreck je kapetan Donald Cragen. Serija dokazuje svoj status i činjenicom da je jedan od najdugovječnijih televizijskih likova, onaj detektiva Johna Muncha, iako se pojavljivao u ček deset (10!) serija, zauvijek nastanio upravo u Law and Order SVU (Special Victims Unit).

Serija je inicijalno počela kao true crime serija da bi polako prerasla u izvrsnu kriminalističku dramu. Dick Wolf je preuzeo ideju od primarne Law & Order serije i kreirao spin off Law and Order SVU (Special Victims Unit) 1999. godine s glumcima Iceom T-jem, Mariskom Hargitay, Tamarom Tunie, Deanom Wintersom, dok se popis režisera i scenarista broji u desecima. Serija je odmah postala hit što je i dan danas.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori