Vodimo vas na kultnu predstavu s Darijom Lorenci Flatz

Vodimo vas na kultnu predstavu s
Darijom Lorenci Flatz

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. “Ona je samo željela malo sreće!”

Eva Braun

Ova predstava postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu. Predstava je na rasporedu 9. veljače u 19 sati u Teatru EXIT.

Autor Stefan Kolditz rođen je 1956. u Istočnom Berlinu. Završio je studij teatrologije na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu, na kojem danas radi kao slobodni docent na odjelu za scenarije. Uglavnom radi kao scenarist i voditelj snimanja na njemačkoj televiziji, a radi i za film. Dobitnik je glavne nagrade na filmskom festivali u Münchenu (1994.), a nominiran je i za saveznu filmsku nagradu za film Burning Life (1995.). Njegovi kazališni komadi su San zimske noći (1993.), Kava – život i smrt (1995.) i Eva Braun – Hitlerova ljubavnica (1996.), koja je praizvedena u Berliner Ensemble 1998. s Corinnom Harfauch u naslovnoj ulozi. Trenutno živi i radi u Berlinu.

Predstava je do sada osvojila značajne nagrade; Dariji Lorenci dodijeljena je nagrada Zlatni lav za najbolju žensku ulogu na 2. Međunarodnom festivalu Komornog teatra Zlatni lav u Umagu i dodijeljena joj je nagrada za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila EVA BRAUN do 8. veljače u 12 sati, kada ćemo objaviti sretne dobitnike i/ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ivani Sever!

Učitati još
Zatvori