Sve što znamo o drugoj sezoni Westworlda – najgledanijoj HBO seriji ikad

Sve što znamo o drugoj sezoni Westworlda
– najgledanijoj HBO seriji ikad

westworld-3

Najgledanija nova serija na HBO-u

Kada je premijerno prikazana u listopadu 2016. godine, serija Westworld postala je najgledanija nova serija u povijesti HBO-a. Na prošlogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada serija je dobila čak 22 nominacije i osvojila 5 nagrada. U trenu je svojim premisama prikovala gledatelje za male ekrane, držala nas u neizvjesnosti iz epizode u epizodu, dok se pred nama otvarala kompleksna radnja kojoj se kraj nije nazirao. I fanovi su jako dobro pretpostavili da ćemo u novoj sezoni upoznati i nove svjetove, da će se futuristički park kojeg smo u prvoj sezoni obišli postati kap u moru velike priče koja se krije iza svega.

Za one koji ne znaju, radnja prve sezone se odvila u futurističkom tematskom parku na Divljem zapadu naseljenom robotima, gdje posjetitelji mogu isprobati različite uloge u alternativnoj stvarnosti i ostvariti svoje fantazije. Izvršni producenti Lisa Joy, Jonathan Nolan i J. J. Abrams donijeli su još jedan pogled u vječnu moralnu borbu između svijesti robota i ljudi, a uz specijalne efekte dostupne, doista smo se uvjerili da se ovakve ideje ne čine nemogućima kao nekad. Westworld se pokazala kao ambiciozna i vrlo maštovita dramska serija koja uzdiže koncept pustolovine i potrage za uzbuđenjima na novu, krajnje opasnu razinu.

westworld-4

Što nas čeka u 2. sezoni?

Kako se približava premijera druge sezone, tako znamo da ćemo gledati sveukupno 10 epizoda. Većina likova čije smo životne priče tek načeli, vraćaju se. Evan Rachel Wood kao Dolores, Thandie Newton kao Maeve, Ed Harris kao Man in Black, Jimmi Simpson kao mladi Wiliam, Jeffrey Wright kao Bernard itd., a upoznat ćemo i neke nove likove kako će se radnja razvijati. Sudeći po do sada objavljenim trailerima događaji će biti luđi nego ikad, iako se prema riječima režisera neće nastaviti točno tamo gdje smo i stali s krajem prve sezone. Znači očekuje nas još cikličke radnje koja je obilježila prve epizode kako bi, komadić po komadić, otkrili nove svjetove.

Serija je inspirirana istoimenim filmom iz 1973. koji je napisao i režirao Michael Crichton (Jurski park) i u njemu se predstavljaju tri svijeta, no režiseri su rekli kako neće zadirati u te tematske cjeline nego predstaviti svoje. Prvi poznati je Samurai/Shogun/East World koji će početi ulaziti u već poznatu nam temu Divljeg Zapada, ali se još ne zna kada i gdje. Također, pomnim gledanjem svih teasera, obožavatelji su pretpostavili još nekoliko svjetova koje ćemo možda sretati u narednim sezonama.

Ono što će sigurno nastaviti okupirati gledatelje je tema kaosa koja je polako počela dolaziti do izražaja osvještavanjem androidnih bića u seriji i njihovom potragom za odgovorima. No hoćemo li napokon vidjeti kako izgleda stvarni svijet, još se ne zna. Okorjeli fanovi imaju brojne teorije o kojima bruji internet, ne bojite li se spoilera, istražite za sebe, ali ono što je sigurno čeka nas jako puno osvete i krvi…

https://www.youtube.com/watch?v=9W-wYHhZkxc

Hrvatska premijera

Druga sezona Emmyjem nagrađene serije Westworld će putem video usluge na zahtjev, HBO GO, biti dostupna od 23. travnja, nakon čega će svakog ponedjeljka u ponudu dolaziti po jedan novi nastavak. Na HBO kanalu premijera će biti 23. travnja u 20.00 h, dok će po jedan novi nastavak biti prikazan svakog ponedjeljka u istom terminu.

westworld-1

Uzbudljivi ožujak na HBO-u (Sluškinjina priča i Trust)

Osim iščekivanog Westworlda, željno se iščekuje i još jedna serija, a to je Sluškinjina priča (Handmaid’s Tale). 26. travnja stiže na HBO GO stiže druga sezona i iako ju jedva čekamo pogledati, nekako nam njezina priča izgleda bližom i sve strašnijom, posebno u svjetlu posljednjih događaja u Hollywoodu, no i kod nas obzirom na usvajanje Istanbulske konvencije. Političkim, društvenim pa i kulturnim scenama zapadnog društva trenutno kao da se nadvio crni oblak, a serija, iako fikcija, trenutno je nešto možda najpotrebnije što možemo gledati na malim ekranima.

A ako ste se ikad pitali tko je najbogatiji čovjek na svijetu o kojem se gotovo ništa ne zna – onda morate pogledati posve novu seriju Trust. Ona prati dramatična zbivanja u obitelji Getty koja su bazirana na stvarnim događajima – otmicu Johna Paula Gettyja III. te odbijanje njegovog djeda da plati otkupninu, priču koja je 70-ih itekako odjeknula u medijima. No što je prava istina – pokušava reinterpretirati ova HBO serija te možda otkriti neke podatke koji do sada nisu poznati.

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori