Kino Kinoteka donosi romantične klasike ‘Trgovina iza ugla’ i ‘Imaš poruku’

Kino Kinoteka donosi romantične klasike ‘Trgovina iza ugla’ i ‘Imaš poruku’

Zimske priče naziv je filmskog ciklusa koji u kino Kinoteka do 4. siječnja donosi odabrane filmske naslove koji tematiziraju zimu. Jedno od lica zime koje ovaj ciklus predstavlja je i blagdanska romansa koja će u kinu Kinoteka zaživjeti kroz romantične klasike Trgovina iza ugla i Imaš poruku.

Prvi na rasporedu je Trgovina iza ugla (1940), klasična screwball komedija Ernsta Lubitscha o zaposlenicima jedne trgovine, koji se za vrijeme radnoga vremena ne podnose, dok se izvan posla upuštaju u anonimnu epistolarnu romansu, bez da su svjesni vlastitih identiteta. Predvođena sjajnim Margaret Sullavan i Jamesom Stewartom u glavnim ulogama, ono što j mogla biti obična priča o suprotnostima koje se naposljetku privlače zahvaljujući prepoznatljivom “Lubitschevu dodiru” preraslo je u jedan od omiljenih romantičnih filmova svih vremena.

Ova je priča još jednom zaživjela kao Imaš poruku (1998), gdje je motiv slanja pisama zamijenjen suvremenim kontekstom chatrooma, u kojem se zakleti poslovni neprijatelji Tom Hanks i Meg Ryan – vlasnica male specijalizirane knjižare i direktor velikog knjižarskog lanca, zbog koje mnogi mali knjižari gube posao. Romantična komedija u režiji Nore Ephron doživjela je veliki uspjeh među publikom i kritikom, a značajna je i zbog toga što je riječ o jednom od prvih studijskih filmova koji internet nije prikazao kao prijetnju, već kao katalizator romantičnog zapleta, što ga i dalje čini aktualnim. Oba filma na rasporedu su 21. prosinca.

Filmovi iz ciklusa Zimske priče prikazuju se od utorka, 17. prosinca do subote, 4. siječnja od 20, odnosno 18 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr/ ili na www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina svakodnevno u radno vrijeme blagajne.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori