Zašto je mini serija Chernobyl potukla rejting Game of Thrones

Zašto je mini serija Chernobyl potukla
rejting Game of Thrones

Chernobyl

26. travnja 1986. godine u nuklearnoj elektrani Černobil u Ukrajini u Sovjetskom Savezu došlo je do goleme eksplozije koja je otpustila radioaktivne materijale diljem Bjelorusije, Rusije i Ukrajine sve do Skandinavije i Zapadne Europe. Jared Harris glumi Valerija Legasova, vodećeg sovjetskog nuklearnog fizičara.

Kao dio reakcijskog tima, bio je jedan od prvih koji je shvatio opseg neusporedive katastrofe koja se dogodila. Stellan Skarsgård igra sovjetskog zamjenika premijera Borisa Ščerbinu, kojeg Kremlj određuje da predvodi vladinu komisiju za Černobil u satima neposredno nakon nesreće. Emily Watson glumi Ulanu Komjuk, sovjetsku nuklearnu fizičarku posvećenu rješavanju tajne onoga što je dovelo do černobilske katastrofe.

Ovaj kratki opis radnje mini serije dovoljan je razlog zašto biste trebali pogledati seriju. Serija donosi samo pet epizoda, no svaka je pravo malo remek-djelo. Upravo zbog priče, režije, glume, kamere, zvuka… svega, ova serija je upravo potukla po ocjenama na IMDb-u i ostalim rang ljestvicama do sada vladajuće Game of Thrones i Breaking Bad.

Intrigantna priča, snimljena prema istinitom događaju, nešto je što se ne smije u povijesti ljudskog roda zaboraviti ili umanjiti, a ova serija ne samo da podsjeća, već i ulazeći svojim kvalitetnim sadržajem u mnoge domove educira mlađe generacije kojima ime i naziv Chernobyl možda ne znači baš ništa…

Ostale su još dvije epizode za emitiranje, ako biste htjeli u potpunosti uživati u seriji, sugeriramo da ih pričekate i jedan nadolazeći vikend posvetite ovom genijalnom dramskom bingeanju!

Učitati još
Zatvori