Zašto biste trebali početi gledati humorističnu seriju ‘On Becoming a God in Central Florida’?

Zašto biste trebali početi gledati humorističnu seriju ‘On Becoming a God in Central Florida’?

Kirsten Dunst u seriji On Becoming a God in Central Florida

Jučer su emitirane prve dvije epizode nove humoristične serije On Becoming a God in Central Florida, od ukupno njih deset, pogledali smo ih odmah, u komadu. I instantno se zaljubili u crni humor ove tv serije! Serija je pomaknuta, bizarna i neodoljiva.

Priča prati Krystal i Travisa Stubbsa (bračni par glume odlični Kirsten Dunst i Alexander Skarsgård), bračni par, gdje je on isprava zaposlenik vodenog parka s minimalnom plaćom te koji na Floridi 1992. godine postanu vladari višemilijunske piramidalne sheme, iste one koja je ispočetka njihovu obitelj odvela u propast.

Ova mračna komedija ne zadržava nikakve rezerve u predstavljanju potpuno zasićenog, neapologetskog zarona u apsurd. Serija možda djeluje isprazno na početku, no uz talent Kirsten Dunst i njezinu interpretaciju supruge u braku s djetetom, dvije hipoteke i mužem koji uskoro pogine bizarnom smrću (nećemo otkriti kakvom, neka to bude iznenađenje za sebe!), jako brzo se dojam cijele priče mijenja. Nakon tragedije, njezina misija postaje uskladiti osobnu tragediju udovice s financijskom spoznajom da vrlo velika kupoprodajna fiktivna piramidalna shema proizvoda FAM pada izravno u njezine ruke.

Tvrtke poput FAM-a predstavljaju bilo koji broj piramidalnih shema prodaje od vrata do vrata s kojima se većina Amerikanaca i Europljana vjerojatno susrela – komplete noževa, kozmetičke proizvode, pakete knjiga i dr. No, smrt supruga ostavila je tako veliku rupu da Krystal nije samo darovana kutijama proizvoda FAM, već i nezamislivim dugom koji vodi u povrat imovine. No, nakon smrti supruga i silnih financijskih problema u kojoj je ostavljena obitelj, Krystal ne odustaje i uzvraća udarac! Njezin lik predstavlja učinkovitu osvetu sustavu.

Uloga Krystal praktički je prilagođena vrstama likova u kojima Dunst briljira. Na neki način, Dunst godinama dolazi do likova koji su naizgled prožeti divovskim šljokicama i trapericama 90-ih. Prije dva desetljeća glumila je mlađu, brbljavu verziju Krystal u filmu Drop Dead Gorgeous – film koji je od tada stvorio vlastiti kult. Godinama kasnije, bila je nominirana za nagradu Emmy kao Peggy Blomquist u FX-ovom Fargu. Ako je ikad ijedna glumica u industriji nesumnjivo i bez iznimke svaki put bez greške odigrala nestabilnu i istovremeno odlučnu snagu ženske prirode, to je Kristen Dunst.

Serija stvara jedinstveni osjećaj očaja koji bi mogao navesti nekoga da uloži u piramidalnu shemu. Taj jedinstveni osjećaj očaja mogao bi opravdati njezinu bezumnu strategiju izlaska – nešto što će očarati gledatelje. Očigledno, u svijetu FAM-a i središnje Floride, samo ludi mogu pobijediti lude.

Ova serija već je godinama planirani projekt s Kirsten Dunst u glavnoj ulozi. Yorgos Lanthimos, redatelj filmova The Lobster i The Favorite, trebao je biti uključen kao režiser, što ima puno smisla uzimajući u obzir suludo satirični humor serije i koliko zapravo priča hoda po rubu, a da publici ne otkriva sve odjednom i zato mnogo stvari isprva gledatelji uzimaju sa zadrškom.

No, bez obzira na izostanak njegove režije, autori Robert Funke i Matt Lutsky kreirali su suludu priču u Lanthimosovom stilu od koje se nećete moći odvojiti. Pogledajte trailer, odmah ćete krenuti gledati i seriju:

https://www.youtube.com/watch?v=rpxhCX47lZg
Učitati još
Zatvori