Vodimo vas na kazališnu predstavu Konstelacije u Teatru EXIT

Vodimo vas na kazališnu predstavu
Konstelacije u Teatru EXIT

Ova očaravajuća i romantična drama u režiji Aide Bukvić počinje sa bezazlenim susretom muškarca i žene. Ali ono što slijedi ruši granice svijeta za koji mislimo da postoji – za koji mislimo da je stvaran, da je jedini.

Muškarac i žena te beskonačne mogućnosti njihove veze. Ili ipak ne tako beskonačne? Postoji li uopće izbor ili je sve samo stvar sudbine?

Konstelacije su priča o običnom životu, o svakom životu, životu koji počinje s naizgled beskonačnim mogućnostima, ali…

On (Vladimir Posavec-Tušek) je običan dečko koji za život zarađuje kao pčelar. Na jednoj roštiljadi upoznaje Nju (Olga Pakalović) – toplu, inteligentnu i duhovitu ženu koja radi na fakultetu, na polju kvantne kozmologije. Kroz razgovor, ona mu pojašnjava kako je teorija relativnosti, koja ”pokriva” sunce, mjesec i zvijezde, u suprotnosti s kvantnom mehanikom koja se bavi molekulama, subatomskim česticama i atomima. Nusprodukt tih, naočigled suprotstavljenih teorija, jest to da kao dio multisvemira, možemo bilo gdje, u bilo kojem trenutku, ”postojati” istovremeno. Nick Payne tu teoriju prikazuje u akciji – kroz zanimljiv, posredan dijalog – stavljajući pred glumce nezavidno zahtjevan zadatak da kroz nizove kratkih scena igraju tu istovremenost. Ovaj komad je zbilja jedno začuđujuće emocionalno putovanje koje istražuje granice slobodne volje, ali i velike uloge koje slučajnost igra u našim životima.

Drama Constellations premijerno je izvedena u Royal Court Theatre u Londonu 2012. Iste je godine proglašena najboljom dramom na Evening Standard Theatre Awards, a Nick Payne najmlađim dobitnikom u povijesti dodjele spomenute nagrade.

Uprizorenje ovoga komada na Osječkom ljetu kulture 5. srpnja 2018. bila je hrvatska praizvedba, a predstava je ovjenčana i s dvije nagrade u 2019. godini; Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini i Nagrada Fabijan Šovagović Olgi Pakalović za najbolje glumačko ostvarenje.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu Konstelacije u subotu 9. studenog u 20h u Teatru EXIT pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila KONSTELACIJE. Prijaviti se možete do petka u 12 sati kada ćemo objaviti sretnog dobitnika. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima označite prijatelja/prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Update: Sretna dobitnica je Meri Madunić.

Foto: Teatar EXIT

Učitati još
Zatvori