HNK donosi slavnu operu putem ‘live streama’

La Traviata

U sklopu europskoga projekta OperaVision kojem se Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu priključilo opernim kućama koje će svoje operne izvedbe snimati, razmjenjivati i prikazivati svojoj publici putem live streaminga, danas na web stranicama hnk.hr besplatno možete pratiti prijenos opere Traviata u produkciji Den Norske Opera & Ballett  iz Osla.

Traviata u produkciji Den Norske Opera & Ballett  iz Osla

OperaVision je europski projekt kojem je cilj razvijati novu kazališnu publiku, a jedna od platformi je web stranica  operavision.eu, online destinacija koja osim snimki predstava donosi zbirke raznih video materijala, priča i dokumentaraca povezanih s operom, kao i mogućnost otkrivanja bogatog repertoara umjetnosti glazbe i riječi starog četiri stoljeća.

Projekt je pokrenula organizacija Opera Europa, europsko udruženje opernih kuća i festivala, a nakon velikoga uspjeha projekta Operna platforma, koji je do sada privukao više od tri milijuna gledatelja svih uzrasta. Oba projekta sufinancirana su sredstvima iz EU fondova Kreativna Europa koji osigurava rad OperaVisiona do prosinca 2020. godine. U projektu surađuje 30 partnera iz 18 zemalja, Belgije, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Irske, Italije, Latvije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Velike Britanije.

Foto: Erik Berg

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori