Too Old to Die Young je nova triler serija koju ćete pogledati u jednom bingeanju

Too Old to Die Young je nova triler serija koju ćete pogledati u jednom bingeanju

Too Old to Die Young

Nicolas Winding Refn autor je i režiser čija djela publici sjednu ili – ne. Kod njegovih filmova (a sada i serija) jednostavno nema kompromisa niti podilaženja širokim masama. A oni koji vole njegovu estetiku, svakako će ljeto 2019. provesti pred malim ekranima gledajući seriju Too Old to Die Young.

Radi se o krimi trileru koji uranja gledatelja u najkrvaviju priču ispričanu u posljednje vrijeme na malim ekranima. Detektiv Martin Jones, koji vodi dvostruki život kao ubojica, hintman, u Los Angelesovom smrtonosnom podzemlju, trpi egzistencijalnu krizu koja ga vodi sve dublje u svijet nasilja.

Ovo je osnovna premisa i nit vodilja priče. No, serija je hipnotična, uznemirujuća, napeta, spora i iako ponekad vidimo snimljeno kalifornijsko sunce, zapravo je jako mračna – simbolički i stvarno. Kadrovi su vizualan spoj Lyncha i Tarantina s prepoznatljivim Refnovim potpisom, dok je junak jako sličan Refnovom Ryanu Goslingu u filmu Drive. Vjerujemo da možete zamisliti kakav dojam priziva serija dok ju gledate. Glavni lik glumi Miles Teller čiji je partner ubijen i koji održava tajanstven odnos s Janey (kćerka milijardera), a koju glumi Nell Tiger Free. U seriji gledamo i Jenu Malone, očekivana glumica u Refnovim djelima, no s razlogom.

Unatoč gore navedenim utjecajima, Too Old To Die Young je potpuno drugačija serija – nema humora ili crne komedije kakvu bi Tarantino izmislio i niti jedan od trenutaka empatije ili iskrivljene romanse koji bi se pojavili kod Lyncha. Scene samo tako izgledaju, no ne bude osjećaje kao kod navedenih utjecaja. Ovo je priča o seksualnom nasilju i takav osjećaj ostavlja na gledatelja.

Too Old To Die Young je jedna jako mučna i zastrašujuća, odlična serija. Tih deset epizoda pogledat ćete u jednom bingeanju.



Učitati još
Zatvori