Što vas čeka na Šibenik Dance Festivalu ovog ljeta

Što vas čeka na Šibenik Dance
Festivalu ovog ljeta

Ovog ljeta Šibenik će biti centar plesa! Šibenik Dance Festival održat će se na gradskim pozornicama Hrvatskog narodnog kazališta, Tvrđave Sv. Mihovila, Tvrđavi Barone i Trgu Republike Hrvatske u periodu od 22. do 27. srpnja 2019. godine.

Šibenik Dance Festival

Svečano otvorenje održat će se u 21 sat, 22. srpnja 2019. godine, na prekrasnoj ljetnoj pozornici Tvrđave Sv. Mihovila kada će publika moći pogledati i premijeru suvremene plesne predstave From In, Xie Xin Dance Theatrea iz Kine.

Kao ljudska bića, jedan od razloga koji nas vezuje sa drugima, jest da se susrećemo u istom trenutku, u istom prostoru, dijeleći uspomene. Bez toga indiferentno živimo paralelne živote.

Kineska plesačica i koreografkinja Xie Xin očarat će plesnu publiku Tvrđave Sv. Mihovila na otvaranju 9. SDF-a u Šibeniku. Dobitnica je nagrada na mnogobrojnim renomiranim koreografskim natjecanjima (Premio Roma Danza 2015.; Međunarodnom natjecanju koreografa – Hannover 2015. i dr.) U djelima Xie Xin nalazimo futurističke elemente, nezamijećene kod trenutačno aktualnih predstavnika europskog suvremenog plesnog izričaja. Njezina djela su jedinstvena sa vrlo specifičnim senzibilitetom.

From In je fantastična plesna predstava, osvježavajuće nova, mirna i iznimno atraktivna. Uz plesni pefekcionizam, ovu cjelovečernju izvedbu kineskog ansambla, karakterizira ljepota njezine jednostavnosti. Baš kao nakit unikatne vrijednosti, dugotrajne, neprolazne ljepote koja nikad ne blijedi. Kretnjama poput sna, vrhunskom kvalitetom izvedbe, plesač publiku uvodi u ozračje vrlo osobnog plesnog jezika i ostavlja na nju snažan vizalni doživljaj i emotivni trag.

U danima koji slijede publiku čeka bogat i raznovrsan program, čiji sadržaj mogu saznati putem sibenikdancefestival.com i prateći društvene mreže.

Učitati još
Zatvori