Sjećate li se kad smo svi bili ludi za Kućanicama? Izdvojili smo serije koje nas neodoljivo podsjećaju na njih
Sjećate li se kad smo svi bili ludi za Kućanicama? Izdvojili smo serije koje nas neodoljivo podsjećaju na njih

Sjećate li se kad smo svi bili ludi za Kućanicama? Izdvojili smo serije koje nas neodoljivo podsjećaju na njih

Portret Arnolfinijevih, slika Adama i Eve te pop art popraćen poznatim soundtrackom označavali su da je pred nama Kućanica. Sredinu 2000-ih godina svijet televizije obilježila je dramska serija o bizarnim, tragičnim i urnebesnim sudbinama žena iz ulice Westeria Lane.

Baš kada je završio chick-lit Seks i grad, Kućanice su isplivale kao jedna od prvih modernih ‘dramedija’ u trenutku kad su mali ekrani bili prepuni a) reality emisija ili b) meksičkih sapunica. Kućanice su balansirale šarm chick-lita, crni humor, ali i misterij u tipu Agathe Christie, zbog čega smo jedva čekali nove epizode. Iako je serija počivala na očitim stereotipovima žena – od trophy wife Gabrielle Solis preko iscrpljene mame Lynette i frigidne Brie, razvojem radnje isti su likovi dokazali da su sve samo ne jednodimenzionalni.

Serije najsličnije Kućanicama

Od serije smo se oprostili 2012. godine nakon osam vrtoglavih sezona. Brojni kritičari i obožavatelji tvrdili su da kasnije sezone nisu bile jednako uspješne kao prve pa su Kućanice mnogima postale guilty pleasure. Ako vam nedostaje specifičan stil Kućanica – pokušajte bingeati neke od ovih serija.

Devious Maids

Možda najsličnija Kućanicama je serija Devious Minds (Vraške sluškinje). Od likova preko dijaloga i radnje – odmah će vam biti jasno da Vraške sluškinje nešto dijele s Kućanicama. Na serijama su radili Marc Cherry, tvorac Kućanica, i Eva Longoria koja je u Vraškim sluškinjama sjela u fotelju izvršne producentice. Priča prati četiri spremačice koje rade u bogatim obiteljima na Beverly Hillsu. Svaka od njih ima svoju pozadinsku priču o tome zašto je postala domaćica, a njihovi se životi počinju preplitati s obiteljskim dramama koje se odvijaju iza zatvorenih vrata.

Mistresses

Na programu Fox Lifea neko se vrijeme emitirala serija Mistresses (Ljubavnice) koja radnjom također neodoljivo podsjeća na Kućanice. U prvom su planu četiri prijateljice, a posebice njihovi komplicirani ljubavni životi koji ih mogu dovesti u nezamislive situacije. Serija se temelji na istoimenoj britanskoj seriji koja je također stekla izuzetnu popularnost. Glavne uloge tumače Rochelle Aytes, Yunjin Kim, Jess Maallan, Tabrett Bethell, Jennifer Esposito i nama najpoznatija Alyssa Milano koju smo gledali u popularnim Čarobnicama.

Big Little Lies

Istoimena knjiga, bestseler je autorice Liane Moriarty iz 2014. koja govori o tri majke čija priča o savršenom životu nije baš toliko savšena i skriva brojne tajne. Ako vam činjenica da se radi o jednom od najprodavanijih djela nije dovoljna, onda će vas na seriju navući A-lista glumaca – Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep, Alexander Skarsgård, Zoe Kravitz i mnogi drugi. Radnja je smještena u otmjeno mjesto Monterey, svaka kuća je prekrasno uređena i interijerima je posvećena velika pozornost. No, ubrzo nas priča uvlači u privatne detalje i život kakav pojedini lik vodi i s čime se bori.

Why Women Kill

Serija Why Woman Kill detaljno prati živote protagonistica u smještenih u tri različita vremenska perioda čije je sudbine promijenila bračna nevjera. Teška izdaja ljubavi pokrenula je niz događaja u svjetovima kućanice iz 60-ih, pripadnice visokog društva iz 80-ih i odvjetnice iz 2018. koji se postepeno raspadaju. Serija ne samo da nas modom vraća u druga vremena nego pokazuje koliko su se i jesu li se uopće određene stvari u društvu poboljšale ili čak pogoršale.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori