Serija Crno-bijeli svijet na programu HRT-a

Serija Crno-bijeli svijet na programu HRT-a

Serija, čije službeno prikazivanje počinje 2. ožujka, u naše će domove unijeti atmosferu uzbudljivih 80-ih godina, nostalgičarima popraviti dan te istovremeno osvježiti ponudu na zabavnom programu HRT-a. Nazvana prema besmrtnom hitu Prljavog kazališta “Crno-bijeli svijet”, na spomen kojeg zasigurno odmah počnete pjevušiti zarazan refren, vraća nas 34. godine unazad kada su vladala neka drugačija vremena.

Serija koja će pratiti životnu priču dviju zagrebačkih obitelji zamišljena je kao cjelina od 12 epizoda u formatu od 45-50 minuta. U središtu jedne fabule je Ksenija Kipčić mater familias sa dva sina i njihovim prijateljima, mužem za kojeg se udala potajno i njegovom kćeri koja postaje pridružen član obitelji. S druge strane imamo njenog bivšeg muža Juru Kipčića sa svojom novom obitelji i cijeli novi set svakodnevnih problema.

Crno-bijeli svijet

Kroz njihove dogodovštine dobit ćemo vrlo iscrpno sjećanje na mnogima beskrajno uzbudljivo novovalno doba koje je potaklo nebrojena kulturno-umjetnička, društvena i politička pitanja, a na kraju dovelo i do raspada jedne države. Glazbeni ‘boom’, sloboda medija (časopisi Polet i Studentski list, nove TV-serije i filmovi), redukcije struje, vožnja automobilom ‘par-nepar’, služenje vojnog roka, shopping u Trstu…, sve su to detalji kojih će se s prizvukom nostalgije prisjećati oni koji su 80-e proživjeli, a mlađi gledatelji će kroz zabavan i odlično snimljen sadržaj saznati ponešto o završenoj eri.

Crno-bijeli svijet

Seriju prate odlični teaseri na Facebook stranici kroz koje ujedno i reminisciraju prošla vremena. Autor serije, glavni scenarist i redatelj Goran Kulenović (‘Bitange i princeze’) te koscenarist i drugi redatelj Igor Mirković ovaj su zahtjevan projekt pokušali napraviti što autentičnijim iako mnoga kultna mjesta potrebna za snimanje više niti ne postoje. U glavnim ulogama ćemo gledati Jelenu Miholjević, Sretena Mokrovića, Slavka Sobina, Filipa Riđičkog, Karla Maloču, Elizabetu Kukić, Otokara Levaja i mnoge druge.

I što drugo reći nego da jedva čekamo pogledati čega će se sve ‘Crno-bijeli svijet’ dotaknuti u svojim pričama.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori