Pogledali smo novu sezonu House of Cards – i oduševili se

Pogledali smo novu sezonu House of
Cards – i oduševili se

Claire Underwood cover

Šesta sezona House of Cards

Nakon optužbi Kevina Spaceya za seksualno uznemiravanje i cijelog vala #MeToo pokreta koji se rodio upravo u tom trenutku, mislili smo da će kolateralna žrtva biti upravo ova odlična dramska serija. No, ne samo da smo se prevarili oko toga – već je sinoćnje gledanje šeste sezone serije House of Cards bilo uzbudljivije nego ikada! Do sada smo Claire Underwood gledali kao partnericu Franka Underwooda – enigmatičnu i opreznu, od samog početka bila je gladna za moći jednako kao Frank, no na jedan smiren i staložen način. U trenucima kada je pokazivala svoje pravo lice ono nam se činilo još strašnije nego što smo ga zamišljali. Robin Wright je fantastično utjelovila tu moćnu ženu skoro pa napravljenu od sante leda.

Kraj pete sezone donio je Frankovo odstupanje s moćne pozicije i ostavljao otvorenu priliku da tu moć preuzme upravo Claire. I u ovoj, šestoj sezoni točno to i gledamo. I s potpunim uživanjem. Robin Wright je Claire dovela do apsolutnog savršenstva. Da ne otkrivamo previše, ipak je pred velikom većinom obožavatelja cijeli vikend za binge watching – Claire ima plan, plan je genijalan i on se otkriva na pola puta sezone, no isto tako s otkrivanjem njezinog opakog master plana upoznajemo ju u detaljnijem i kompleksnijem svjetlu. Uz nju gledamo još i iznimno zanimljive nove likove Annette i Billa Shepherda (glume ih odlični Diane Lane i Greg Kinnear), a koji vas nipošto neće ostaviti ravnodušnima.

Robin Wright kreirala je fantastičnu parodiju rodnih očekivanja, posebno briljantnu s obzirom na sve što se dešavalo oko serije te je na taj način pokopala sjećanje na Franka. Šesta sezona je u potpunosti njezina. I s potpunim pravom.

Učitati još
Zatvori