Ove 3 komedije nasmijat će vas do suza na Motovun Film Festivalu

Ove 3 komedije nasmijat će vas do suza
na Motovun Film Festivalu

Djevojka mog brata

Da je odlazak na Motovun Film Festival događaj koji uz filmove donosi i mnogo zabave i dobrog provoda – nije tajna! No, među filmovima uvijek se nađu i oni koji će vas (i nas) dobro zabaviti i nasmijati, a zbog ove tri komedije isplati se zaletiti do najljepšeg brda u Istri!

Djevojka mog brata

Djevojka moga brata debitantski je film kanadske glumice Monie Chokri (Izmišljene ljubavi, X. Dolan). Film je otvorio program Un Certain Regard filmskog festivala u Cannesu, gdje je i osvojio nagradu žirija Coup de couer. U fokusu ove urnebesne dramedije 35-godišnja je Sophia, mlada žena s diplomom političke filozofije, ali manjkom stvarnih životnih znanja. Nakon što se ne uspije zaposliti na fakultetu, Sophia je prisiljena je “privremeno” se doseliti svojem starijem bratu Karimu. Njihova će neraskidiva veza biti stavljena na kušnju kad se, prvi put u životu, Karim zaljubi do ušiju. I to baš u njenu ginekologinju!

Kombi sloboda

Kombi sloboda

Redatelj Kirill Mikhanovsky s 18 se godina doselio iz Rusije u Milwaukee. “Kombi Sloboda” priča je inspirirana njegovim prvim poslom u Americi, onim vozača saniteta za ljude s posebnim potrebama. Film prati jedan dan u životu mladog ruskog imigranta Vica. Kad izbije nered u Milwaukeeju, najsegregiranijem američkom gradu, Vic je rastrgan između obećanja da će skupinu starijih Rusa prevesti na pogreb njihove zemljakinje, želje da pomogne Tracy, mladoj crnkinji s ALS-om, te pokušaja da preživi radni dan ispunjen kašnjenjem, vikom i frustracijom, ali i urnebesnim, neočekivanim dogodovštinama. Ova crna komedija bila je prikazana u programu Director’s Fortnight Cannes Film Festivala i na festivalu u Sundanceu.

Podržite djevojke

Podržite djevojke

Kralj mumblecorea Andrej Bujalski vraća se s novom atrakcijom – komedijom koja o eksploataciji žena govori na rubu političke korektnosti. Lisa je šefica u baru čija je politika zapošljavanje oskudno odjevenih konobarica. Svoj posao uzima ozbiljno te štiti djevojke od neprimjerenog i sirovog ponašanja gostiju. Unatoč Lisinoj predanosti poslu, njezin nekompetentni, rasistički nastrojen šef stalno traži razlog da je otpusti. Kao dobru priliku vidi Lisinu odluku da djevojke angažira u praonici automobila kako bi prikupile novac za kolegicu koja je autom udarila bivšeg dečka. A da stvar bude gora, tu je i provalnik zaglavljen u ventilacijskom otvoru… Podržite djevojke pronicljiv je prikaz žena u muškom svijetu te suosjećajna oda američkoj radničkoj klasi, u kojoj neke od glavnih uloga neiščekivano nose zvijezde serije Orange is the New Black i franšize Mrak film.

Učitati još
Zatvori